Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerk en toekomst: Hoe verder na corona?

Kerk en toekomst: Hoe verder na corona?

GOES - De coronacrisis heeft iedereen aan het denken gezet en veel onzekerheid veroorzaakt. Hoe komen kerkgezelschappen uit deze crisis? Wat worden? Over deze en andere vragen gaat de bijeenkomst op woensdag 27 oktober in de Vredeskerk in Goes.

Ook los van corona zijn er allerlei ontwikkelingen. ‘Is er toekomst voor traditionele kerken of is de toekomst aan grote worship-gemeenten, zoals Mozaïek?’, vraagt de organisatie van de bijeenkomst zich af. ‘Meer dan ooit heeft corona ruimte gecreëerd voor verandering. Maar misschien is er ook meer dan ooit een verlangen naar stabiliteit. Hoe gaan we verder?’ Over deze materie houdt dominee René van Loon woensdag 27 oktober een inleiding. Daarna kunnen de aanwezigen met de spreker en overige aanwezigen hierover in gesprek gaan. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.30 uur.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johannes Louis 1 maand geleden
Wat een oordelen... ZHB, Ik denk te begrijpen dat jij, net als ik trouwens, probeert om Christus te volgen. Wat valt me dan jouw tekst tegen. Ik lees daar het ene na het andere oordeel in. Als ik jouw tekst mag geloven, is dat van Luis53 misschien te verwachten. Ik heb geen idee, wil ook niet mee gaan in dit oordelen verhaal. Want dat staat mij helder voor de geest, de Heer die zegt: Oordeel NIET, want het oordeel dat jij velt, zal jouw oordeel zijn! Kennelijk heeft Louis53 jou heel diep geraakt op een manier die jij verre van fijn vindt. Misschien kun jij de liefde vinden om te achter halen waar die felheid van Louis vandaan komt? Wie weet brengt een toon van respect, wel wederzijds respect? Ik wens je in ieder geval een goede week! En dat trouwens ook aan Louis!
ZHB 1 maand geleden
Louis53, wie ben jij wel niet om te bepalen wie er voorrang krijgt in het ziekenhuis Iedereen heeft hetzelfde recht om geholpen te worden En het tegenovergestelde is waar ,de meeste die op ic belanden zijn gevaccineerden ja, Jij bent zo'n gebrainwasht schaapje dat alleen maar kan volgen en niet voor jezelf kan denken en ook nog kerkgangers beledigd Je moest je diep schamen man ,ga eens wat nuttigs doen
Louis53 1 maand geleden
Volgens de kerkgenootschappen bestaat corona toch niet en zal god hen beschermen, dus sprake van een crisis zal daar nooit zijn. Gewoon alle kerken sluiten enweer openen alsiedereen gevaccineerd is met al die flauwe kul van die idiote domme kerkgangers met de hoogsten voorop. Zijn die mensen zo gebrainwasht dat ze niet meer in staat zijn normaal te denken en ook eens na te denken wat ze anderen aandoen?? IC-bedden bezetten die voor anderen bedoelt zijn. Ze moesten de coronabehandleing van die mensen uitstellen ipv de reguliere zorg. Laat god hun maar betermaken maar blijkbaar vertrouwen ze daar natuurlijk niet op

Meer uit Beveland

Politie ontmaskert twee pinfraudeurs dankzij tips

MIDDELBURG - Dankzij zeker 10 waardevolle tips heeft de politie de identiteiten van twee mannen achterhaald, die afgelopen zomer op diverse plaatsen in Zeeland pinden met ontvreemde bankpassen.

6 uur geleden
Zeeuws Archief digitaliseert archieven vooraanstaande Zeeuwse families

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief heeft een begin gemaakt met de voorbereiding voor het conserveren en digitaliseren van de archieven van negen Zeeuwse families.  Het gaat om de families de Huybert, Schorer, Mathias Pous – Tak van Poortvliet, van Doorn, Spoors en Sprenger, A.A. Brown, Mauritz en familie Clijver.

8 uur geleden
Adrie van der Maas trekt wederom de kar voor SGP Noord-Beveland

WISSENKERKE - Adrie van der Maas voert de lijst aan voor SGP Noord-Beveland bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

13 uur geleden
Al zou Peter Traas willen stoppen met vuurwerk, dat gaat niet zo makkelijk

‘s-GRAVENPOLDER - Met voor het tweede jaar op rij een vuurwerkverbod lijkt de traditionele vuurwerkverkoop verder weg dan ooit. Maar al zou Peter Traas van Vuurwerkpaleis Zeeland in ‘s-Gravenpolder willen stoppen, hij komt niet van zijn 9500 kilo vuurwerk af. “Ik heb er zorgplicht voor en mag het niet vervoeren.”

13 uur geleden
‘Ondernemers én studenten uitdagen om te vernieuwen’

De uitreiking van de Zeeuwse innovatieprijs Emergo is voor gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland traditiegetrouw een hoogtepunt van Contacta. Nu de beurs niet kan doorgaan, vindt de prijsuitreiking vandaag (woensdag) online plaats. De onderscheiding zet Zeeuwse ondernemingen met de beste vernieuwende ideeën in de schijnwerpers. “Innovatie is een van de pijlers van de Zeeuwse economie en deze verkiezing brengt prachtige innovaties in Zeeland breed in beeld”, aldus De Bat. De bedrijven verdienen deze aandacht en daarnaast hoopt De Bat dat hun vernieuwingen andere ondernemers én jonge mensen uitdagen om ook te innoveren.

16 uur geleden
Geen Contacta-beurs, wel een Contacta-krant!

GOES - Weekblad de Bode is de mediapartner van Contacta, de zakelijke netwerkbeurs van LMG strategie+creatie in Goes. Toen op het laatste moment duidelijk werd dat de beurs deze week door de verscherpte coronamaatregelen niet op de gewenste manier kon plaatsvinden, gooiden de partners het - helemaal passend in het beursthema ‘Vergroot je veerkracht’ - over een ander boeg. Met de Contacta-krant laten ze zien hoeveel uiteenlopende bedrijven zuidwest-Nederland rijk is en met welke bijzondere innovaties zij bezig zijn. De special wordt deze week verspreid met de reguliere uitgave van Weekblad de Bode.

1 dag geleden
Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren

HEINKENSZAND - Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben de lokale partijen in de gemeente Borsele besloten de krachten te bundelen in één partij. Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren tot Lokale Partij Borsele (LPB).

1 dag geleden