Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

Rode draad is deze zondagmiddag vooral keramiek en beeldhouwen. 

José Clarijs exposeert met Zeeuwse beeldjes, vogels en bloemen van keramiek in Het Lokaal aan het Zusterplein 8. Beeldhouwer Bertha Breman werkt daarentegen graag met serpentijn, marmer, Belgische hardsteen of graniet maar ook met klei. Haar werk is tezamen met het geometrische en minimalistische werk van Bert Breman te zien bij juwelier en edelsteenkundige Anne de Kam aan de Seisweg 78.

Bij Cultuurhuis Kuiperspoort exposeren cursisten met hun werk dat zij afgelopen periode gemaakt hebben, waaronder werken van keramiek.In het 17e eeuws Pakhuis 22 aan het Oostkerkplein heeft Onno Jongewaard zijn beeldhouwatelier en expositieruimte. “Met hamer en beitel probeer ik als het ware in de ziel van het harde steen te kijken. Zo ontstaat mijn handschrift waarin het abstracte en het organische samen dansen” aldus Jongewaard. Silvia Kooman is deze zondag zijn gastexposant met haar kleurrijke acylschilderijen waarin de bewegende en altijd veranderende natuur de hoofdrol speelt.  Maar ook bij de permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ en in de kabinetten van de Wonderkamers van het Zeeuws Museum is volop keramiek te bewonderen. (Voor het Zeeuws Museum betaalt u entreegeld). 

Kom naar de kunst- en cultuurroute en geniet van het aanbod. Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Update: Dode en twee gewonden bij ongeluk N57 Serooskerke

SEROOSKERKE - Het ernstige ongeluk op de N57 bij Serooskerke vanmiddag heeft één leven geëist. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Serooskerke Veere. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

10 uur geleden
Ernstig ongeluk met bus N57 Serooskerke

SEROOSKERKE  - Op de N57 bij Serooskerke  is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

11 uur geleden
Honderdduizend bomen en een bos van draad in Veere

VEERE - De Grote Kerk Veere toont van 23 juni t/m 15 september een bijzonder kunstwerk: Honderdduizend bomen en een bos van draad, een geborduurd bos gemaakt door kunstenaar Sara Vrugt en meer dan duizend vrijwilligers. Rondom het kunstwerk plaatsen we op zaterdagmiddag 22 juni om 16.00 uur samen met bewoners en bezoekers een heleboel levende planten, midden in de kerk. Na afloop van de tentoonstelling worden deze wilde bloemen en planten in september in de Stadstuin van de Grote Kerk Veere geplaatst en kunnen zowel mensen als insecten er nog vele jaren van genieten.

12 uur geleden
Zorg om grensoverschrijdend gedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag jonge kinderen Vrouwenpolder

DOMBURG - Afgelopen week is aan het licht gekomen dat er verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag door en bij jonge kinderen heeft plaats gevonden. Het gedrag heeft onder meer plaats gevonden rondom de buitenschoolse opvang in Vrouwenpolder. Momenteel wordt alles in werking gezet om aan de betrokken kinderen en ouders, de zorg en hulpverlening te bieden waar behoefte aan is. Ook wordt er gekeken naar helderheid in wat de exacte toedracht is geweest.

15 uur geleden
Er moet meer te kiezen zijn dan een zakje chips of roze koek

MIDDELBURG - Het is moeilijk nee zeggen tegen een zakje chips na het sporten. En als de vitrines van de schoolkantine vol liggen met saucijzenbroodjes en frikandellen, waarom zou je dan je broodtrommel of appel uit je tas halen? Onze omgeving heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken. Ruud Mesu, Coördinator Gezondheid & Preventie bij de gemeente Middelburg, gaat in gesprek met scholen, sportclubs, jongerencentra en speeltuinen om samen een gezondere omgeving te creëren.  

1 dag geleden
Groot sportevenement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 22 juni wordt bij Zeelandia Middelburg een groot evenement georganiseerd voor zo'n 80 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Niels Luteijn, trainer van het Zeelandia Middelburg G-team en speler van het eerste elftal, vertelt waarom dit evenement wordt georganiseerd. 'We willen dat al die 80 kinderen en jongeren een onbezorgde en hele leuke dag hebben.' 

1 dag geleden
Vierde editie Nationale DorpenTop 20 juni in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de jaarlijkse Nationale DorpenTop. Deze keer vindt de top plaats in de Grote Kerk in Veere. Lokale ondernemers, landelijke en regionale politici, bestuurders en academici gaan met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de regio. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt.

2 dagen geleden