Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keetie van Oosten-Hage (fiets)toertocht op 11 juni

Keetie van Oosten-Hage (fiets)toertocht op 11 juni

SCHERPENISSE - Zaterdag 11 juni organiseert de Stichting Fietsen op Tholen de Keetie van Oosten-Hage Classic. De start is vanaf De Zeester, Gorishoeksedijk 35 te Scherpenisse. Er zijn maar liefst  4 afstanden die gereden kunnen worden. De langste tocht is 160km. Daarnaast is er de keuze uit 57, 85 en 120 kilometer.

De twee korte afstanden zijn niet alleen op een sportfiets, maar ook goed op een e-bike te doen. De twee lange afstanden gaan naast Tholen en Sint Philipsland ook over Schouwen-Duiveland en zijn volledig op gps.
De korte afstanden gaan over de reeds bestaande vaste wielerroute en zijn derhalve ook uitgepijld. De deelnamekosten bedragen €12,-.
Voor vertrek staat voor iedereen koffie met een bolus klaar, en bij terugkomst ontvang je een consumptie. Onderweg is er bij De Geluk Groep in Sint Philipsland voor de korte afstanden één tussenstop en voor de lange afstanden twee tussenstops waarbij kwijtgeraakte calorieën weer aangevuld kunnen worden.

Inschrijven
Je kan starten tussen 10.00 en 11.30 uur. Voorinschrijven kan tot en met 10 juni via inschrijven.nl: https://inschrijven.nl/form/2022061151059-nl.
Daginschrijving is ook mogelijk, de deelnamekosten bedragen dan € 15,-.
De digitale files worden in de week voorafgaand met de ingeschreven deelnemers gedeeld.

Samen met Keetie 85km fietsen
Vindt je het leuk om samen met Keetie in een groep te rijden? Dat kan. Keetie vertrekt om 10.30 uur voor de afstand van 85 kilometer.
Keetie van Oosten-Hage is geboren en getogen in Sint Maartensdijk en behoorde in de jaren ‘60 en ‘70 zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop en werd in 1968 en in 1976 wereldkampioen op de weg. Won daarnaast ook drie keer zilver en drie keer brons op het WK op de weg. Op de baan werd Van Oosten-Hage vier keer wereldkampioen achtervolging. Ze werd twintig keer Nederlands kampioen. Op 16 september 1978 reed zij in München een werelduurrecord en verbeterde zij ook de wereldrecords op de 5, 10 en 20 kilometer.

Meer uit Tholen

Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

3 uur geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

6 uur geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

1 dag geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

1 dag geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

2 dagen geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 dagen geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

2 dagen geleden