Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees van Duivendijk van het Calvijn College wil de rust bewaren

Kees van Duivendijk van het Calvijn College wil de rust bewaren

KRABBENDIJKE - Hij keek uit naar het begin van het schooljaar. Kees van Duivendijk is locatiedirecteur van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke. “We hebben de hoop en het verlangen dat het goed blijft gaan.”

Aan het einde van het bijzondere schooljaar koesterde Kees van Duivendijk de hoop dat alles weer ‘normaal’ zou zijn. Door de stijging van het aantal besmettingen is daar echter nog geen sprake van. “Het is spannend, maar we zijn blij dat we weer helemaal open zijn. Afstandsonderwijs werkt op sommige locaties goed, maar bij het praktijkonderwijs past het minder."

Nuchterheid

Van Duivendijk is zo goed mogelijk voorbereid. In de Appelstraat, waar zo’n 500 leerlingen les krijgen, zijn maatregelen getroffen om de afstand te waarborgen tussen leerlingen en docenten. Ook wordt er veel schoongemaakt en zijn er beschermingsmaterialen, die in het praktijkonderwijs soms onmisbaar zijn. “We houden ons aan alle richtlijnen van de VO-raad en doen daar niets bovenop”, zegt Van Duivendijk. Hij stelt dus geen mondkapjes verplicht, zolang de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, dat niet adviseert. “We willen de rust bewaren. We pakken het voorzichtig, maar met de nodige nuchterheid aan. Het moet werkbaar zijn.” 

Van Duivendijk doet hetzelfde op de vestigingen in de Noordhoeklaan en Stationspark in Goes, waarvan hij ook locatiedirecteur is. “Het maakt niet uit dat dat kleinere locaties zijn. We staan allemaal voor hetzelfde en moeten er het beste van maken.”

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

11 minuten geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

1 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

2 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

4 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

22 uur geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden