Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer: ‘Alles aan het vak is mooi’

Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer: ‘Alles aan het vak is mooi’

THOLEN - Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer. Inmiddels werkt hij er al veertien jaar. Kees is manschap, chauffeur/pompbediende, bevelvoerder en onderdeel van de verkenningseenheid gevaarlijke stoffen. Maar je komt hem niet alleen tegen als er iets mis is gegaan, hij is ook ambassadeur van ‘Brandveilig leven’.

“Dat houdt in dat ik bij mensen thuis woningchecks uitvoer. Dat gaat van de meterkast tot aan zolder. Daarnaast geven wij advies over het plaatsen van rookmelders. Wij geven vanuit de brandweer altijd een gratis rookmelder”, vertelt Kees. Eigenlijk vindt hij alles wel mooi aan het vak: “De actie, midden in de nacht kan de pieper gaan. Een paar minuten later sta je dan bij een brand of reanimatie. Het is heel erg divers. De klus klaren met de groep, dat is gewoon hartstikke leuk.”

Ondanks dat zijn er flinke tekorten bij de brandweer. Ook Kees merkt dit: “Soms kan je niet uitrukken. Dat hebben wij onlangs ervaren. Wij werden op een zaterdag opgeroepen voor een gaslek. Toen konden wij niet uitrukken.” Kees legt uit wat er vervolgens gebeurt: “Wij hebben een mooi systeem, die maakt na 30 seconden inzichtelijk of een brandweerploeg compleet is. Als de ploeg niet compleet is, komt de volgende post. In dit geval kan dat Nieuw-Vossemeer zijn.” Er zal dus wel hulpverlening zijn, maar deze zal wel trager zijn dan anders mogelijk was: “In dit geval is het goed afgelopen. Maar het kan zomaar verkeerd lopen, en dan kan een goede bezetting het verschil maken.”

Meer uit Tholen

Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

11 uur geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

15 uur geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

19 uur geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

1 dag geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

1 dag geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

1 dag geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

2 dagen geleden