Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer: ‘Alles aan het vak is mooi’

Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer: ‘Alles aan het vak is mooi’

THOLEN - Kees van de Velde zit al van jongs af aan bij de brandweer. Inmiddels werkt hij er al veertien jaar. Kees is manschap, chauffeur/pompbediende, bevelvoerder en onderdeel van de verkenningseenheid gevaarlijke stoffen. Maar je komt hem niet alleen tegen als er iets mis is gegaan, hij is ook ambassadeur van ‘Brandveilig leven’.

“Dat houdt in dat ik bij mensen thuis woningchecks uitvoer. Dat gaat van de meterkast tot aan zolder. Daarnaast geven wij advies over het plaatsen van rookmelders. Wij geven vanuit de brandweer altijd een gratis rookmelder”, vertelt Kees. Eigenlijk vindt hij alles wel mooi aan het vak: “De actie, midden in de nacht kan de pieper gaan. Een paar minuten later sta je dan bij een brand of reanimatie. Het is heel erg divers. De klus klaren met de groep, dat is gewoon hartstikke leuk.”

Ondanks dat zijn er flinke tekorten bij de brandweer. Ook Kees merkt dit: “Soms kan je niet uitrukken. Dat hebben wij onlangs ervaren. Wij werden op een zaterdag opgeroepen voor een gaslek. Toen konden wij niet uitrukken.” Kees legt uit wat er vervolgens gebeurt: “Wij hebben een mooi systeem, die maakt na 30 seconden inzichtelijk of een brandweerploeg compleet is. Als de ploeg niet compleet is, komt de volgende post. In dit geval kan dat Nieuw-Vossemeer zijn.” Er zal dus wel hulpverlening zijn, maar deze zal wel trager zijn dan anders mogelijk was: “In dit geval is het goed afgelopen. Maar het kan zomaar verkeerd lopen, en dan kan een goede bezetting het verschil maken.”

Meer uit Tholen

Nathan en Nikita genoten van Stallandse kermis: ‘Hoe gekker, hoe beter’

SINT-ANNALAND - Nathan, Nikita, Roxanne en Zoë hebben net een rondje gelopen op de kermis. Ze zijn nog heerlijk aan het nagenieten onder het genot van een suikerspin. Nathan en Nikita vertellen over hun kermis bezoek.

10 uur geleden
Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

13 uur geleden
Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

1 dag geleden
Laatste aflevering van tv-programma Au Pairs te zien in Hart van Tholen: ‘See you there’

THOLEN - Aankomende dinsdag is het zover: dan is de Thoolse Emma Smits voor de laatste keer te zien in het televisieprogramma Au Pairs. Het Hart van Tholen nodigt iedereen uit om, in gezelschap van Emma, de laatste aflevering te komen bekijken. 

1 dag geleden
Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

1 dag geleden
Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

2 dagen geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

2 dagen geleden