Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees Tump: ‘Op deze manier leer je van alles over de natuur’

Kees Tump: ‘Op deze manier leer je van alles over de natuur’

Kees Tump komt, net als Adrie en Harriet, uit Tholen en ook hij is al een flink aantal jaren als vrijwilliger werkzaam bij Staatsbosbeheer. De natuurwerkdag is de start van het seizoen voor de vrijwilligers. 

Kees heeft, samen met de andere vrijwilligers van de groep, al op veel verschillende plekken op het eiland Tholen gewerkt en weet inmiddels aardig wat natuurgebieden te vinden. Het is een hecht clubje mensen die al lang samen werken en waar ook zijn zoon regelmatig te vinden is. 

Ze zijn zaterdagmorgen om negen uur gestart en werken tot twaalf uur. Naast het werk is er natuurlijk ook tijd voor een praatje. Iedereen brengt zijn eigen koffie of thee mee en onder het genot van een lekkere appelflap wordt er uitgerust. 

“Ik houd van de natuur en geniet ervan om lekker buiten bezig te zijn. Bovendien leer je op deze manier ook van alles over de natuur”, vertelt Kees. Het knotten van de wilgen is belangrijk. Als dat niet regelmatig wordt gedaan worden de knotten te groot en gaan scheuren. Vervolgens breken de takken af en uiteindelijk sterft de boom. Door ze om de paar jaar te knotten blijven de bomen gezond en kunnen de vogels er hun nest in maken en vinden allerlei insecten er hun voedsel. Naast het knotten van wilgen onderhouden ze ook andere bomen en struiken en verrichten allerlei hand- en spandiensten.

Meer uit Tholen

Bijna 30.000 euro voor lokale initiatieven dankzij Windfonds Krammer

SINT PHILIPSLAND - Deze maand was het weer zo ver. Windfonds Krammer overhandigde de cheques van de eerste ronde in 2024, waarmee ze projecten in de omgeving (mede) financiert.

1 dag geleden
Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

2 dagen geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

3 dagen geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

3 dagen geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

4 dagen geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

4 dagen geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

4 dagen geleden