Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees Tump: ‘Op deze manier leer je van alles over de natuur’

Kees Tump: ‘Op deze manier leer je van alles over de natuur’

Kees Tump komt, net als Adrie en Harriet, uit Tholen en ook hij is al een flink aantal jaren als vrijwilliger werkzaam bij Staatsbosbeheer. De natuurwerkdag is de start van het seizoen voor de vrijwilligers. 

Kees heeft, samen met de andere vrijwilligers van de groep, al op veel verschillende plekken op het eiland Tholen gewerkt en weet inmiddels aardig wat natuurgebieden te vinden. Het is een hecht clubje mensen die al lang samen werken en waar ook zijn zoon regelmatig te vinden is. 

Ze zijn zaterdagmorgen om negen uur gestart en werken tot twaalf uur. Naast het werk is er natuurlijk ook tijd voor een praatje. Iedereen brengt zijn eigen koffie of thee mee en onder het genot van een lekkere appelflap wordt er uitgerust. 

“Ik houd van de natuur en geniet ervan om lekker buiten bezig te zijn. Bovendien leer je op deze manier ook van alles over de natuur”, vertelt Kees. Het knotten van de wilgen is belangrijk. Als dat niet regelmatig wordt gedaan worden de knotten te groot en gaan scheuren. Vervolgens breken de takken af en uiteindelijk sterft de boom. Door ze om de paar jaar te knotten blijven de bomen gezond en kunnen de vogels er hun nest in maken en vinden allerlei insecten er hun voedsel. Naast het knotten van wilgen onderhouden ze ook andere bomen en struiken en verrichten allerlei hand- en spandiensten.

Meer uit Tholen

Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

11 uur geleden
Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

15 uur geleden
Après-skiën voor het goede doel bij Café An de Slôôve

SINT-ANNALAND - Café An de Slôôve en stichting Vrienden van Siem slaan de handen ineen. Voor het goede doel organiseren zij op 25 maart een heuse après-skiparty. 

16 uur geleden
Toeschouwers Henriette en Ron enthousiast over Ronde van Oud-Vossemeer: 'Fijn parcours'

OUD-VOSSEMEER - Henriette Blei en Ron Prins zaten al op tijd met hun klapstoeltjes klaar langs het parcours, om een glimp op te vangen van hun dochters. Zij reden afgelopen weekend namelijk mee bij de Beloften.

21 uur geleden
Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

1 dag geleden
Gemeente organiseert vanavond informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - De gemeente organiseert vanavond een inloopavond in Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen al hun vragen stellen over het voorlopige ontwerp van de herinrichting van de Langeweg. 

1 dag geleden
Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

1 dag geleden