Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees de Blaeij uit Kruiningen: ‘Vrijwilliger zijn is voor mij een hobby’

Kees de Blaeij uit Kruiningen: ‘Vrijwilliger zijn is voor mij een hobby’

KRUININGEN - Tijdens de lintjesregen in april kregen vijf inwoners van de gemeente Kapelle en vijf inwoners uit de gemeente Reimerswaal een koninklijke onderscheiding voor hun belangeloze inzet voor de samenleving. In deze rubriek laten wij hen aan het woord over het vrijwilligerswerk dat zij doen en waarom. De serie sluit af met het verhaal van Kees de Blaeij uit Kruiningen.

Kees de Blaeij mag zich sinds de lintjesregen Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding, omdat hij zich al veertig jaar inzet voor de tafeltennisvereniging in Yerseke. Daarnaast heeft hij zich ingezet als bestuurslid op basisschool Het Kompas. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht hem telefonisch op de hoogte van het nieuws. “Het was een complete verrassing”, vertel Kees. “Mijn vrouw zat ook in het complot. Ze wist het al anderhalf jaar. Ze moeten je hele doopceel lichten, dus dat is nog niet zo makkelijk. Alle communicatie is via de mail richting mijn zoon gegaan en hij had contact met mijn vrouw. Nadat ik gebeld had met de burgemeester, stonden ze diezelfde dag nog met vier vrouw sterk op de stoep om de onderscheiding te brengen en foto’s te maken. In de tuin in de zon heeft mijn vrouw het lintje opgespeld. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en bijzonder. De waardering die ik krijg vind ik belangrijk”.        

Anticiperen

Kees was voorgedragen door de tafeltennisvereniging, waarvoor hij nog steeds zowel actief is als spelend lid en vrijwilliger. “Ik was bij de oprichting en nu ben ik als een van de laatste der Mohicanen overgebleven. Ik ben een soort klusjesman en actief in het bestuur en doe onder andere de ledenadministratie.” Hij is er zo maar ingerold, in het tafeltennis. “Sporten doe ik al vanaf mijn kleutertijd. Ik heb jarenlang geturnd. Toen ik daarmee stopte, ben ik op mijn 27e begonnen met tafeltennis. Ik kon er in het begin niets van, maar ben van lieverlee steeds een beetje beter geworden. Ik heb ook altijd competitie gespeeld. Ik ben nooit een ster geweest, maar sommige jeugdleden hebben op landelijk niveau gespeeld en ook de senioren, die nu in de eerste klas spelen, hebben jaren in de hoofdklasse gezeten”.

Volgens Kees heeft tafeltennis veel weg van schaken. “Je moet weten hoe de tegenstander gaat reageren. Dat anticiperen vind ik een heel leuk aspect van deze sport. Soms win je van een sterkere tegenstander, omdat je weet wat hij gaat doen”. Alhoewel het goed gaat met de vereniging vindt Kees het jammer dat jeugdleden vaak afhaken. “Kinderen kunnen zo veel andere dingen doen tegenwoordig, maar financieel staat de vereniging er gelukkig goed voor. Het is met vijfentwintig leden ook maar een kleine club, maar we draaien lekker door. In coronatijd is niemand gestopt en voor mij is vrijwilligerswerk een hobby dus ik ga ook nog wel even door”.

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

2 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

2 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

2 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

3 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

3 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

3 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

4 dagen geleden