Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kees Bierens begint straks aan zijn vijfde periode in Provinciale Staten

Kees Bierens begint straks aan zijn vijfde periode in Provinciale Staten

MELISKERKE - Als er niet iets heel geks gebeurt, begint VVD’er Kees Bierens straks aan zijn vijfde periode als lid van Provinciale Staten. “Het is geen doel op zich om dit zo lang mogelijk te doen, maar ik ben het nog niet beu.”

Kees Bierens voert woensdag opnieuw de lijst van de VVD voor de Provinciale Staten aan.

Amerika

Het was niet iets wat hij per se wilde, maar aangezien Tobias van Gent naar de Tweede Kamer ging, twee andere fractiegenoten wethouder werden en een fractielid met haar gezin naar Amerika was geëmigreerd zou alleen Nicole Heerkens overblijven van de huidige fractie. “De spoeling werd erg dun en je moet wel ervaring in de fractie houden voor continuïteit. Ik heb er weer hartstikke veel zin in.”

Sloeweg

De afgelopen vier jaar waren niet makkelijk. “Ik heb wel eens gezegd dat deze periode zwaarder was dan de drie perioden daarvoor bij elkaar.” Bierens doelt vooral op het roerige begin van deze coalitieperiode met het miljoenentekort op de verdubbeling van de Sloeweg en de zorgelijke financiële situatie in het algemeen, ook vanwege de sanering van het Thermphos-terrein. “Maar het tij is gekeerd”, zegt Bierens. “Dat hebben we voor elkaar gekregen door veelal gezamenlijk op te trekken, ook richting Den Haag. We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet. Daardoor zijn de financiën weer op orde en kunnen we zelfs investeren.”

Woningbouw

Als het aan Bierens ligt wordt er ook de komende tijd veel geld gestoken in het wegennet. “Er zijn nog wel een paar trajecten die kunnen worden verbeterd. Denk aan Terneuzen-Terhole, de Zanddijk in Yerseke en de Deltaweg bij Goes. Daar staat het nogal eens vast en je hebt een goede doorstroming nodig, ook voor het openbaar vervoer.”

Bierens wil er ook voor zorgen dat de woningbouw door blijft gaan. “We moeten voor alle doelgroepen voldoende woningen op maat hebben, zowel in de stad als op het platteland.” Verder vindt Bierens dat er ook goede huisvesting moet komen voor tijdelijke arbeidskrachten. “Dat is een belangrijke opgave, al ligt deze meer op het bord van de gemeenten.”

Vacatures

De grootste opgave is echter om alle vacatures in Zeeland in te vullen. Dat hoeft niet per se met gelikte campagnes. “Daar hebben we niet alleen maar goed ervaringen mee”, lacht hij. “Duidelijk is echter dat het beeld van Zeeland niet strookt met de realiteit. Dat moeten we zien te veranderen. Als Zeeland hebben we ontzettend veel te bieden, qua banen, maar bijvoorbeeld ook op cultureel gebied. Dat moeten we op allerlei manieren voor het voetlicht brengen.”

Zetels

Bierens zet met de VVD in op zeven zetels, waar hij er nu zes heeft. “Ik hoop in ieder geval dat we één van de grootste blijven. Er doen dit keer wel nog meer partijen mee dan voorgaande keren: veertien. De kans op versnippering is aanwezig. Dat maakt het er niet makkelijker op."

Meer uit Middelburg

Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

16 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

18 uur geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

21 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

21 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

21 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

22 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

22 uur geleden