Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Karttopper Youri Bonte ook dit jaar kampioen GK4 Kart Series

Karttopper Youri Bonte ook dit jaar kampioen GK4 Kart Series

VROUWENPOLDER - Zijn teleurstelling tekende de aard van een ware kampioen. Karttalent Youri Bonte was zojuist in Genk officieel kampioen geworden van de GK4 Kart Series in de IAME X30 Senioren-klasse, maar hij zonderde zich af omdat hij niet tevreden was met zijn slotrace. Daarin was hij zesde geworden, en een kampioen moet beter presteren, oordeelde de zestienjarige coureur uit Vrouwenpolder. Een paar uur later was het onweer van zijn gezicht verdwenen en kon hij weer lachen. Hij was kampioen!

“Het lukte me niet. Ik kreeg het niet voor elkaar”, zei Youri over zijn laatste race van het seizoen. “De bandenspanning was niet goed. Het zat niet mee in de finale. Gelukkig was ik al kampioen. Ik hoefde eigenlijk niet eens mee te rijden, maar ik wilde op het podium eindigen vandaag, dat wil ik altijd.” 

De omstandigheden waren in Genk niet optimaal, want het regende de hele dag. Voor Youri was dat evenwel geen probleem. “Het regen rijden ging juist goed, want in heat één en twee was ik gewoon derde. Alleen in heat drie lukte het niet. Ik denk dat het aan mijn kart lag op de een of andere manier, want ik kan wel zien dat ik het kan.” 

Gelukkig kon Youri ook relativeren en zijn prestaties van dit seizoen op waarde schatten. “Ik ben kampioen. Daar moet ik blij mee zijn en daar ben ik ook blij mee. Ik heb vier races gewonnen en heb zes keer op het podium gestaan. Dit is mijn mooiste titel.” 

Want voor Youri is het al zijn derde kampioenschap. Hij werd achtereenvolgens kampioen bij de X30 Cadet (NK en GK4 Kart Series), bij de IAME X30 Junioren en nu dus bij de IAME X30 Senioren, is naar het WK geweest. Wie zoveel titels in opeenvolgende klassen heeft gepakt, maakt de overstap naar de volgende klasse, zou je denken.

Maar nee, Youri stopt na zes jaar met karten. Dat heeft hij na goed overleg met zijn ouders besloten. “De sport kost heel veel tijd en geld en dat gaan we nu weer ergens anders aan besteden zoals school (m’n examenjaar), vrienden, leuke dingen doen in het weekend, Formule 1-wedstrijden bezoeken, op stap gaan en ja een vriendin. Een hele leuke!”

In 2016 debuteerde hij bij team DFK met Tim en Ben de Feyter. “Ik heb er heel veel geleerd en gelachen in dit gezellige team met veel lieve mensen. We hebben heel veel genoten van de trainingsweekenden en de wedstrijden van de afgelopen jaren. Wat zijn we veel op pad geweest. Zowat elke weekend trainen om maar beter en beter te worden. In weer en wind, warme dagen maar ook hele koude.”

Youri ging van Genk naar Mariembourg, van Spa Francorchamps naar Emmen, naar Kerpen in Duitsland enzovoorts, enzovoorts. Een van de hoogtepunten was voor Youri zijn deelname aan het WK in Italië. “Wat een ervaring was dat! 

“Ik bedank iedereen die ik heb leren kennen op en rond het circuit voor alle mooie momenten en vooral het vele lachen van afgelopen jaren. Ook dank aan alle organisatoren en medewerkers van de wedstrijden die deze dagen op een veilige en sportieve manier hebben mogelijk gemaakt. En last but not least, Thierry Delré en iedereen van TD Racing Team waar ik echt op mijn plek zat. Ik ga jullie missen! We zien elkaar hopelijk snel, ook al is het niet op het circuit dan wel ergens anders. En kom je nog eens in de buurt van Domburg? Kom dan langs bij restaurant El Fuego van mijn ouders. Dan proosten we op hele mooie herinneringen!”

Meer uit Middelburg

Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

4 uur geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

22 uur geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

22 uur geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

1 dag geleden
Santa Fun Run Middelburg 2023

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de drie Walcherse Rotaryclubs de Santa Run in Middelburg. De deelnemers aan deze fun run rennen of wandelen in kerstmanpak 3 kilometer door het centrum. De start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Op zaterdag 16 december is er alweer de derde kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een fun run in kerstmanpak voor iedereen die mee wil doen. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega's, klas, team, elftal of vriendengroep. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Kerst-dj en erwtensoep met worstMeedoen aan de Santa Run is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Daar zorgt de kerst - dj Bert van Leerdam wel voor met een ware X-mas party op de Markt. Na afloop van de Santa Run kun je voor €9,50 erwtensoep, een broodje worst en wat te drinken krijgen bij de ijsbaan.Lopen voor het goede doelMeedoen doe je voor de fun, maar zeker niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Stichting Leergeld. De kosten voor de organisatie van het evenement Deze Stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen met onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zo nemen zij bijvoorbeeld de kosten voor schoolspullen, contributie, sportkleren of -materiaal, muziek- of dansles of het vieren van een verjaardag voor hun rekening.Deelname en inschrijvingIedereen, jong en oud, getraind of ongetraind kan meedoen aan de Santa Run. Het parcours is niet lang en mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers gaan tegelijk, in kerstmanpak, om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €10 en voor volwassenen €15. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak. Inschrijven kan tot 16 december.Ophalen kerstmanpakkenAlle deelnemers kunnen hun kerstmanpak ophalen bij Koole Sport (Armeniaans Schuitvlot 20 in Middelburg) of op de dag van de Santa Run (zaterdag 16 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur) bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille.Santa Runs in de rest van Nederland en de wereldMiddelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. De eerste Santa Run in Middelburg was in 2019, de tweede, na de coronaperiode, in 2022.

2 dagen geleden
Peetman bezingt de Kerstnacht van 1914

MIDDELBURG - “Het Kerstbestand van 1914 toont ons het mooie van Kerst en de waanzin van oorlog", aldus de Middelburgse singer songwriter Peetman. Het inspireerde hem tot het schrijven van zijn nieuwe single 'Kerstnacht 1914'. Het is een Kerstnummer met een boodschap, waarvoor een bijzondere gebeurtenis uit de Eerste Wereldoorlog als inspiratie diende.

2 dagen geleden
Haalbaarheidsonderzoek Woningbouw Koningshof II Koudekerke gestart

KOUDEKERKE - AM Zeeland en Bouwgroep Peters gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen naast de Koningshof woonwijk in Koudekerke. Vandaag, op 6 december, hebben ze met de gemeente Veere de overeenkomst getekend. Het idee is om ongeveer 150 huizen te bouwen die goed passen bij de bestaande buurt. Participatie van omwonenden en mogelijke bewoners is een belangrijk onderwerp gedurende het hele proces.

3 dagen geleden