Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

VROUWENPOLDER - Ondanks de moordende concurrentie liet Youri Bonte (14)  tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series zien dat er niet te spotten valt met zijn kwaliteiten. In de IAME Junioren-klasse won de coureur uit Vrouwenpolder zowel heat één als heat twee en drie. En dat deed hij op indrukwekkende wijze.

Het trainen ging goed, en Youri reed in de kwalificatie naar pole. Met maar achtduizendste van een seconde voorsprong op nummer twee.
Tijdens de eerste heat regende het. Een godsgeschenk voor Youri, want hij staat bekend als een erg goede regenrijder. Hij pakte zeven seconden voorsprong op nummer twee, tien seconden voor nummer drie. De tweede heat was meer van hetzelfde. Youri reed puike lijnen en zijn snelheid was hoog genoeg om ook heat twee te winnen. Tijdens de finale, heat drie pakte hij na de start de binnenkant en kwam in gevecht met drie andere rijders. Dat duurde vier, vijf rondes achter elkaar. Het was racen, racen en racen en op een gegeven moment reed hij heel hard weg van de concurrentie. Er ontstond een gat, en de andere jongens kregen dat gat niet meer gedicht. “Ik heb daarna de race relatief rustig uitgereden. Koppie erbij houden en geen foutjes maken, ging er door mijn hoofd”, aldus Youri.
Youri heeft de afgelopen winter harder getraind op de circuits in Mariembourg, Genk en Spa. Het harde werken werpt zijn vruchten af en is het nu zaak om het vol te houden.[

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Voormalig PZEM-gebouw in Middelburg in de schijnwerpers

MIDDELBURG - Na onder meer het stadhuis, de Lange Jan, Kloveniersdoelen, de Koepoort en de watertoren in Middelburg is nu ook het voormalige PZEM-gebouw aan de Poelendaelesingel in de schijnwerpers gezet.

4 uur geleden
Gewonde bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Middelburg.

9 uur geleden
Veerse waarderingsonderscheiding voor Veerenaar Loeff

VEERE - Veerenaar Loeff heeft een Veerse waarderingsonderscheiding in ontvangst genomen voor zijn verdiensten als voorzitter van de stadsraad Veere. Wethouder Wisse heeft afgelopen maandag 20 september de waarderingsonderscheiding aan hem uitgereikt.

1 dag geleden
Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

1 dag geleden
Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

1 dag geleden
Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

2 dagen geleden
‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

3 dagen geleden