Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelse Shirin van Anrooij sleept wereldtitel veldrijden in de wacht

Kapelse Shirin van Anrooij sleept wereldtitel veldrijden in de wacht

KAPELLE - Shirin van Anrooij heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de wereldtitel veldrijden in de wacht gesleept. In de categorie 'junioren' reed ze bijna de hele wedstrijd solo aan kop. Voor de wielrenster uit Kapelle is het haar eerste wereldtitel en de bekroning op een sterk seizoen.

In het Zwitserse Dübendorf ging Van Anrooij vanaf het begin van de wedstrijd vol voor de wereldtitel. Na twee van de in totaal vier ronden over 9.5 kilometer had ze al meer dan een halve minuut voorsprong op haar voornaamste concurrente en landgenote Puck Pieterse.

In de laatste twee rondes wist Van Anrooij die voorsprong alleen nog maar uit te bouwen. Aan de finish hield de zeventienjarige bijna een minuut over op Pieterse die zilver won. Door de winst op het wereldkampioenschap mag Van Anrooij nu gaan rijden in de regenboogtrui.

Meer uit Reimerswaal

Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

6 uur geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

7 uur geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

13 uur geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

1 dag geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 dag geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

1 dag geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

2 dagen geleden