Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapels paar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu doet van alles voor medemens

Kapels paar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu doet van alles voor medemens

KAPELLE - Woensdag (17 februari) is het ‘Doe Vriendelijk-dag’. Voor wie nog inspiratie nodig heeft... Iets voor een ander doen, zit bij het Kapelse echtpaar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu in de genen. 

Voor familie zorgen, buurtgenoten helpen, ze doen het al jaren. En met veel liefde en plezier. “Mensen vragen vaak wat ze terug kunnen geven”, vertelt Karina. “Geef me maar een glimlach, zeg ik dan.”

Muziek-memory

Jarenlang reed het paar op en neer van Almere naar Kapelle om voor Karina’s ouders te zorgen. “Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden”, vertelt Karina. “Zo’n drie jaar geleden besloten we naar Kapelle te verhuizen, om beter voor mijn vader te kunnen zorgen.” Al gauw hielpen ze meer mensen. Zo rijdt Joop inwoners van Wemeldinge naar de dagbesteding in Kapelle en helpt bij muziek-memory, waarbij mensen met dementie herinneringen ophalen met muziek. 

Bezoek

Het stel bezoekt vanuit ‘Sociaal Bezoek’ van Cederhof Welzijn mensen in de buurt die graag gezelschap hebben en Karina neemt regelmatig mensen mee voor een toertje of om samen boodschappen te doen. Corona beperkt de mogelijkheden, maar ze hopen alles snel weer op te pakken. “Als ze in Wemeldinge Joops stem al horen, roepen ze ‘Jaaaaaaaa, die is van ons!’”, illustreert Karina de waardering voor hun inzet. “Ik ga ook met een dame boodschappen doen in Hansweert, waar ze vandaan komt. Als ze dan bekenden ziet, kan ze gezellig een praatje maken. Dat is toch mooi? De mensen zijn je heel dankbaar voor je hulp. We doen dit graag, want we vinden het ook fijn als er later iemand naar ons omkijkt.” 

Kijk voor vrijwilligerswerk op www.vrijwilligerskapelle.nl.

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

3 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

4 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

5 dagen geleden