Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Zaterdag 4 december was er nog ruimte voor alleen inhaalwedstrijden in competitieverband, door de verscherpte Corona-maatregelen geen officiële speelronde. De KNVB zag op medisch advies af van competitiewedstrijden in de A-categorie, wel mochten teams een inhaalwedstrijd spelen met goedkeuring van beide clubs. Deze werden ook ingepland, zaterdag bleek door weer afgelastingen dat alleen de wedstrijd tussen Kapelle en Krabbendijke doorging waardoor alle pers zich stortte op de gemeentederby. 

Vooraf aan het duel de belangen wel duidelijk, Kapelle wisselde vorige week de positie als hekkensluiter voor de tweede maal met Krabbendijke. De uitzege op Tholense Boys bracht Krabbendijke naar de 12e positie, waar Kapelle door de thuisnederlaag tegen De Fendert de rol als hekkensluiter kreeg toegedeeld op basis van een minder doelsaldo. Een minimaal verschil met 6 behaalde punten voor beiden in de 3e klasse B, een directe confrontatie dus met een virtuele degradatiekandidaat. 

De wedstrijd: De beginfase op sportpark ‘Het Groene Woud’ een betere thuisclub, het rondspelen van de bal zoekende naar een opening in de Krabbendijkse defensie. En die vonden zij in de fase erna, het zoeken naar Reinier Goedemondt met de individuele actie zorgde voor een 1-0 voorsprong. Kapelle trok die lijn door met vaak als aanspeelpunt Tom Laureys met een afwisseling aan keuzes, dan weer een prima breedtepass of het meegeven aan Goedemondt. Na veelvoudige acties hem een aantal momenten waarop de bal ‘wel dan niet’ op de stip beland wat ook gebeurde. Laurens van Gorsel zo oordeelde de scheidsrechter met de overtreding met als gevolg de pingel, deze binnengeschoten door Jeroen Overloop (2-0). Niet veel later uit een prima voorzet van Tom Laureys scoorde Reinier Goedemondt zijn tweede van de middag, de 3-0 tussenstand met nog ruim een helft te gaan. Krabbendijke dat toch met vertrouwen was afgereisd stond een zware opgave. Zeker toen ook nog de 4-0 leek te vallen. De inzet van Tom Laureys van dichtbij door Ricardo Koole overgekopt. Krabbendijke daarna wel wakker, maar het antwoord kam te laat. Na de rust een overwicht voor de tricolore uit Reimerswaal, maar viel de 1-3 in het laatste kwartier Joel Nieuwenhuijse met een uitstekende hoge voorzet op Machiel Lindhout die tegendraads de bal in de hoek kopte. Het slotoffensief leverde nog wel de nodige kansen op, maar Kapelle hield stand. Ook in de tegenstoten wist Kapelle via veelal Goedemondt niet meer te scoren. Speelde Kapelle een puike eerste helft, en bleek de marge van drie doelpunten te veel voor Krabbendijke het tij nog te keren. Zo wist alleen Kapelle de driepunter te scoren als hoofdmacht in het Zeeuwse amateurvoetbal, deelde het een tik aan Krabbendijke dat de rol als hekkensluiter weer overneemt.

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

1 dag geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

1 dag geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

2 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

2 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

5 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

6 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

6 dagen geleden