Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Zaterdag 4 december was er nog ruimte voor alleen inhaalwedstrijden in competitieverband, door de verscherpte Corona-maatregelen geen officiële speelronde. De KNVB zag op medisch advies af van competitiewedstrijden in de A-categorie, wel mochten teams een inhaalwedstrijd spelen met goedkeuring van beide clubs. Deze werden ook ingepland, zaterdag bleek door weer afgelastingen dat alleen de wedstrijd tussen Kapelle en Krabbendijke doorging waardoor alle pers zich stortte op de gemeentederby. 

Vooraf aan het duel de belangen wel duidelijk, Kapelle wisselde vorige week de positie als hekkensluiter voor de tweede maal met Krabbendijke. De uitzege op Tholense Boys bracht Krabbendijke naar de 12e positie, waar Kapelle door de thuisnederlaag tegen De Fendert de rol als hekkensluiter kreeg toegedeeld op basis van een minder doelsaldo. Een minimaal verschil met 6 behaalde punten voor beiden in de 3e klasse B, een directe confrontatie dus met een virtuele degradatiekandidaat. 

De wedstrijd: De beginfase op sportpark ‘Het Groene Woud’ een betere thuisclub, het rondspelen van de bal zoekende naar een opening in de Krabbendijkse defensie. En die vonden zij in de fase erna, het zoeken naar Reinier Goedemondt met de individuele actie zorgde voor een 1-0 voorsprong. Kapelle trok die lijn door met vaak als aanspeelpunt Tom Laureys met een afwisseling aan keuzes, dan weer een prima breedtepass of het meegeven aan Goedemondt. Na veelvoudige acties hem een aantal momenten waarop de bal ‘wel dan niet’ op de stip beland wat ook gebeurde. Laurens van Gorsel zo oordeelde de scheidsrechter met de overtreding met als gevolg de pingel, deze binnengeschoten door Jeroen Overloop (2-0). Niet veel later uit een prima voorzet van Tom Laureys scoorde Reinier Goedemondt zijn tweede van de middag, de 3-0 tussenstand met nog ruim een helft te gaan. Krabbendijke dat toch met vertrouwen was afgereisd stond een zware opgave. Zeker toen ook nog de 4-0 leek te vallen. De inzet van Tom Laureys van dichtbij door Ricardo Koole overgekopt. Krabbendijke daarna wel wakker, maar het antwoord kam te laat. Na de rust een overwicht voor de tricolore uit Reimerswaal, maar viel de 1-3 in het laatste kwartier Joel Nieuwenhuijse met een uitstekende hoge voorzet op Machiel Lindhout die tegendraads de bal in de hoek kopte. Het slotoffensief leverde nog wel de nodige kansen op, maar Kapelle hield stand. Ook in de tegenstoten wist Kapelle via veelal Goedemondt niet meer te scoren. Speelde Kapelle een puike eerste helft, en bleek de marge van drie doelpunten te veel voor Krabbendijke het tij nog te keren. Zo wist alleen Kapelle de driepunter te scoren als hoofdmacht in het Zeeuwse amateurvoetbal, deelde het een tik aan Krabbendijke dat de rol als hekkensluiter weer overneemt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

6 uur geleden
Familie Meijers uit Biezelinge vond ondanks woningnood toch een nieuw huis

BIEZELINGE - Ondanks de woningnood wist familie Meijers uit Biezelinge, na lange tijd zoeken, alsnog hun droom om te verhuizen te verwezenlijken. Binnenkort krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis en in de loop van maart worden de verhuisdozen gevuld.

17 uur geleden
Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

2 dagen geleden
Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Je droomhuis kopen is in deze tijd, zeker voor starters, ontzettend moeilijk. Op de Bevelanden stonden eind vorig jaar zo’n dertig procent minder woningen te koop dan in 2020. Dit dieptepunt in het woningaanbod is voor Frank Plouvier, makelaar/taxateur bij Faasse & Fermont, geen nieuws. “Als we een huis op de markt brengen, staat de telefoon meteen roodgloeiend.”

2 dagen geleden
Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

3 dagen geleden
Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

4 dagen geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

1 week geleden