Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle wil snel beginnen met bouw sportcomplex

Kapelle wil snel beginnen met bouw sportcomplex

KAPELLE - De gemeenteraad van Kapelle heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de bouw van een nieuw sportcomplex in Kapelle à 15,3 miljoen euro. Het is de grootste uitgave ooit van de gemeente.

Gemeentebelang Kapelle stemde in met een stemverklaring, omdat de fractie graag had gezien dat het oorspronkelijke budget van 13 miljoen euro niet was overschreden. Later vroeg wethouder Jon Herselman de raad 2,3 miljoen euro extra te investeren. 'Daarmee besparen we op de jaarlasten voor de langere termijn', aldus Herselman. 

Snel

Nu er groen licht is voor de nieuwbouw aan de Vroonlandseweg, moet de realisatie zo snel mogelijk beginnen, zeiden verschillende partijen. "In de zomer van 2022, bij de start van een nieuw sportseizoen en schooljaar, kan iedereen gebruik maken van een schitterend nieuw complex", zei de wethouder.

Bij binnenkomst in het aardgasvrije complex komen bezoekers meteen terecht bij de horeca. Aan alle kanten zijn de sportfaciliteiten te zien. Links komt de sporthal, rechts het zwembad met zes banen en een beweegbare bodem voor meerdere doelgroepen en achter de horeca krijgt de gymzaal een plek. 

Tijdens de bouw van het nieuwe complex blijft de huidige accommodatie in gebruik.

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

1 dag geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

2 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

2 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

2 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

6 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

6 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

6 dagen geleden