Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle wil snel beginnen met bouw sportcomplex

Kapelle wil snel beginnen met bouw sportcomplex

KAPELLE - De gemeenteraad van Kapelle heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de bouw van een nieuw sportcomplex in Kapelle à 15,3 miljoen euro. Het is de grootste uitgave ooit van de gemeente.

Gemeentebelang Kapelle stemde in met een stemverklaring, omdat de fractie graag had gezien dat het oorspronkelijke budget van 13 miljoen euro niet was overschreden. Later vroeg wethouder Jon Herselman de raad 2,3 miljoen euro extra te investeren. 'Daarmee besparen we op de jaarlasten voor de langere termijn', aldus Herselman. 

Snel

Nu er groen licht is voor de nieuwbouw aan de Vroonlandseweg, moet de realisatie zo snel mogelijk beginnen, zeiden verschillende partijen. "In de zomer van 2022, bij de start van een nieuw sportseizoen en schooljaar, kan iedereen gebruik maken van een schitterend nieuw complex", zei de wethouder.

Bij binnenkomst in het aardgasvrije complex komen bezoekers meteen terecht bij de horeca. Aan alle kanten zijn de sportfaciliteiten te zien. Links komt de sporthal, rechts het zwembad met zes banen en een beweegbare bodem voor meerdere doelgroepen en achter de horeca krijgt de gymzaal een plek. 

Tijdens de bouw van het nieuwe complex blijft de huidige accommodatie in gebruik.

Meer uit Reimerswaal

Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

1 uur geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

3 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

5 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

5 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

5 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

5 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

6 dagen geleden