Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk

Kapelle maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk

KAPELLE - Wijkagenten in de gemeente Kapelle hebben rondom Oud en Nieuw 39 illegale nitraten in beslag genomen bij een 14-jarige jongen uit Wemeldinge.

Verder raakte een 16-jarige uit de gemeente maar liefst 100 nitraten kwijt en moest een 17-jarige jongen twee zogenaamde big fives inleveren.

Burgemeester Huub Hieltjes heeft donderdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gezegd zich zorgen te maken over het illegale vuurwerk. Op het Dorpsplein in Wemeldinge werden illegale knallers in combinatie met benzine afgestoken. Het zorgde voor een grote steekvlam.

Schade

De schade aan gemeentelijke eigendommen bedroeg dit jaar 5000 euro. Het ging vooral om kapotte verkeersborden, afvalbakken en kolken. Met de voorbereidingskosten erbij, zoals het verwijderen van straatmeubilair en afsluiten van prullenbakken, komen de kosten voor de jaarwisseling uit op zo’n 14.000 euro. Vorig jaar was dit 12.000 euro. Ook particulieren hebben schade ondervonden door vuurwerk. Zo raakte een auto in Wemeldinge flink beschadigd door vuurwerk. 

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

13 uur geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

1 dag geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

1 dag geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

1 dag geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

3 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

4 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden