Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle maakt zich op voor een van de gezelligste dagen van het jaar

Kapelle maakt zich op voor een van de gezelligste dagen van het jaar

KAPELLE - Donderdag en vrijdag begonnen de eerste activiteiten, maar vandaag is de hoofddag van de Kapelse Dag. De hele dag is er van alles te doen voor het hele gezin. De publiekstrekker is traditiegetrouw de grote braderie. Kenners weten ook dat het tot in de late uurtjes gezellig blijft.

Het programma begon om 8.00 uur met het ringrijden. Om 10.00 uur is de officiële opening het startsein voor de braderie, vrijmarkt, kermis, het beklimmen van de kerktoren en muziek van het plaatselijke showkorps Jonge Kracht. Tot in de late uurtjes blijft het gezellig met onder meer live-optredens van verschillende artiesten. De hele dag is er ook sport en spel.

Jonge Kracht

Al sinds jaar en dag zorgt showkorps Jonge Kracht voor de muzikale omlijsting van de Kapelse Dagen. De leden maken op verschillende locaties in het dorp muziek. Als feestelijke afsluiting loopt het korps langs woonzorgcomplex Cederhof. Secretaris en penningmeester Suus Hartman laat weten dat de muzikanten altijd erg uitkijken naar het evenement. “Het is echt een traditie geworden. De Kapelse Dagen worden vaak druk bezocht en we zijn een showkorps dus willen onszelf graag laten zien. Op dit evenement komt dat extra goed tot uiting, omdat er dan veel volk is”. 

Suus vertelt dat het korps in het verleden veel heeft meegedaan aan taptoes. “Hier heb je een vast aantal muzikanten voor nodig. Nu kan vaak niet iedereen altijd meer aanwezig zijn, omdat ze het druk hebben met werk of andere hobby’s. Dat kan dus niet meer. Daarom is het extra leuk om op te treden tijdens de Kapelse Dagen. Wij zijn de vrolijke noot en maken er een feestje van.” 

Nieuwe leden

Op dit moment ligt het aantal vaste muzikanten op twintig. Volgens Suus geen vetpot. “We kunnen zeker nieuwe muzikanten gebruiken. We hebben nog jeugd maar vergrijzen wel een beetje. We hopen nieuwe leden te krijgen; daar zijn we druk mee bezig”. Jonge Kracht geeft regelmatig optredens om nieuwe aanwas te werven. “Op 1 september hebben we een zittend concert voor de Albert Heijn om mensen te enthousiasmeren om muziek te leren spelen en samen muziek te maken. We hebben een mooi aanbod: leden krijgen korting op muzieklessen en mogen een instrument in bruikleen nemen. De vereniging neemt het onderhoud hiervan voor haar rekening. Op deze manier willen we het aantrekkelijk maken om bij ons te komen spelen. En het is natuurlijk ontzettend leuk om samen een show neer te zetten; het korps te zien spelen in hun blauw-witte kostuums is een prachtig gezicht”.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

1 dag geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

3 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

3 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

4 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

4 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

5 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

5 dagen geleden