Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle kapt 3 bijzondere bomen

Kapelle kapt 3 bijzondere bomen

KAPELLE - De gemeente Kapelle wil deze maand 3 beeldbepalende bomen kappen, omdat ze ziek zijn. Het gaat om een esdoorn bij de Biezelingsestraat en 2 beuken bij de entree van de begraafplaats aan de Kitskinderscheweg in Kapelle.

De esdoorn naast de inrit aan de Biezelingsestraat 34 wordt volgens de gemeente Kapelle geteisterd door een schimmel die de boom ook inwendig ziek maakt. ‘Hierdoor verliest de esdoorn zijn sterkte’, laat de gemeente weten. ‘Gezonde bomen kunnen de afbraak van hout door jaarlijkse groei lang goedmaken, maar de esdoorn heeft al een aantal jaren een sterk afnemende conditie. In het voorjaar van 2020 is er zwaar dood hout uit de kroon verwijderd. Op dit moment sterft het grootste deel van de kroon af. De boom is niet meer in staat om de afbraak door de schimmel voor te blijven. Er begint daarom een risico te ontstaan dat de boom omvalt bij storm.’

De 2 beuken bij de ingang van de begraafplaats gaan volgens de gemeente al jaren achteruit. ‘Meerdere keren is het dode hout verwijderd. De kroon van de bomen is de afgelopen jaren compacter gesnoeid om de bomen te kunnen behouden.’ Op de stamvoet en de grond eromheen groeit de reuzenzwam en die veroorzaakt een omvangrijk rottingsproces in de wortels, laat Kapelle weten. ‘De onderzijde van de kluit is weggerot en de kern van de stam is geheel verdwenen.’ Hierdoor ontstaat volgens de gemeente de kans dat de bomen omwaaien. 

Na het kappen plant de gemeente nieuwe bomen terug.

Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert levert ook nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

28 minuten geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

2 uur geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

23 uur geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

1 dag geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

2 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

3 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

3 dagen geleden