Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle is apetrots op haar wereldkampioen Shirin

Kapelle is apetrots op haar wereldkampioen Shirin

KAPELLE - In het gemeentehuis in Kapelle is kersverse wereldkampioen Shirin van Anrooij gehuldigd. De Kapelse sportster was op het WK Veldrijden oppermachtig bij de beloften en dat vond de gemeente reden voor een feestje. ‘’De burgemeester en een aantal wethouders waren er, en vooral heel veel familie en vrienden’’, vertelt ze. ‘’Ik mag dan vaak in het buitenland zijn, maar Kapelle blijft thuis!’’ 

Al van kinds af aan fietst Van Anrooij graag. “Toen het wat serieuzer werd, moesten ook mijn ouders eraan geloven, want trainen voor het veldrijden kon meestal niet om de hoek, dus moesten we overal naartoe rijden’’, lacht ze. Haar passie voor zowel het fietsen als atletiek combineerde ze in duatlon en triatlon. Ze kwam altijd goed mee in de sport, won verschillende prijzen en wist zelfs op het WK duatlon te komen. Na ook in het tijdrijden verschillende prijzen te behalen op het EK en WK won ze in het seizoen 2019-2020 haar eerste veldrit bij de elite.

Veldrijden

‘’Het crossen bij het veldrijden vind ik ontzettend leuk om te doen.” Tijdens zo’n wedstrijd rijden de rensters voor minimaal vijftig minuten over een parcours van tweeënhalf tot drie kilometer vol met modder, zand en hindernissen. Degene die als eerst finisht, pakt de winst. ‘’Het verschilt heel erg per persoon wat moeilijk is voor diegene. Veel van de andere veldrijdsters vinden het bijvoorbeeld lastig om door zand te rijden, dat vind ik juist weer een stuk makkelijker. Eens in de zoveel tijd gaat ze naar het buitenland om onder begeleiding te trainen. ‘’Mijn trainer woont in Zweden, maar we hebben veel online contact’’, vertelt ze. ‘’Meestal train ik thuis alleen, maar op trainingskamp trainen we graag samen.’’

Studie

De Kapelse heeft van haar passie haar beroep weten te maken, maar volgt naast haar sportcarrière ook een studie psychologie. ‘’Ik ben wel veel van huis en vaak druk, maar ik wilde toch ook graag een studie volgen.’’ In de toekomst zijn er voor de jonge renster nog vele doelen. ‘’Het zou heel leuk zijn om voor Nederland uit te komen bij het wegwielrennen op de Olympische Spelen, maar er mogen maar vier rensters voor Nederland naar de Spelen, en gezien we zoveel goede wielrensters hebben is het best lastig om ertussen te komen.’’ Ze kijkt terug op een mooi wereldkampioenschap, begin deze maand in Hoogerheide, met een mooie huldiging in Kapelle. De komende weken geniet Van Anrooij van een welverdiende vakantie. Daarna focust ze zich op het volgende wegseizoen.

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

8 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

1 dag geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

3 dagen geleden