Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle is apetrots op haar wereldkampioen Shirin

Kapelle is apetrots op haar wereldkampioen Shirin

KAPELLE - In het gemeentehuis in Kapelle is kersverse wereldkampioen Shirin van Anrooij gehuldigd. De Kapelse sportster was op het WK Veldrijden oppermachtig bij de beloften en dat vond de gemeente reden voor een feestje. ‘’De burgemeester en een aantal wethouders waren er, en vooral heel veel familie en vrienden’’, vertelt ze. ‘’Ik mag dan vaak in het buitenland zijn, maar Kapelle blijft thuis!’’ 

Al van kinds af aan fietst Van Anrooij graag. “Toen het wat serieuzer werd, moesten ook mijn ouders eraan geloven, want trainen voor het veldrijden kon meestal niet om de hoek, dus moesten we overal naartoe rijden’’, lacht ze. Haar passie voor zowel het fietsen als atletiek combineerde ze in duatlon en triatlon. Ze kwam altijd goed mee in de sport, won verschillende prijzen en wist zelfs op het WK duatlon te komen. Na ook in het tijdrijden verschillende prijzen te behalen op het EK en WK won ze in het seizoen 2019-2020 haar eerste veldrit bij de elite.

Veldrijden

‘’Het crossen bij het veldrijden vind ik ontzettend leuk om te doen.” Tijdens zo’n wedstrijd rijden de rensters voor minimaal vijftig minuten over een parcours van tweeënhalf tot drie kilometer vol met modder, zand en hindernissen. Degene die als eerst finisht, pakt de winst. ‘’Het verschilt heel erg per persoon wat moeilijk is voor diegene. Veel van de andere veldrijdsters vinden het bijvoorbeeld lastig om door zand te rijden, dat vind ik juist weer een stuk makkelijker. Eens in de zoveel tijd gaat ze naar het buitenland om onder begeleiding te trainen. ‘’Mijn trainer woont in Zweden, maar we hebben veel online contact’’, vertelt ze. ‘’Meestal train ik thuis alleen, maar op trainingskamp trainen we graag samen.’’

Studie

De Kapelse heeft van haar passie haar beroep weten te maken, maar volgt naast haar sportcarrière ook een studie psychologie. ‘’Ik ben wel veel van huis en vaak druk, maar ik wilde toch ook graag een studie volgen.’’ In de toekomst zijn er voor de jonge renster nog vele doelen. ‘’Het zou heel leuk zijn om voor Nederland uit te komen bij het wegwielrennen op de Olympische Spelen, maar er mogen maar vier rensters voor Nederland naar de Spelen, en gezien we zoveel goede wielrensters hebben is het best lastig om ertussen te komen.’’ Ze kijkt terug op een mooi wereldkampioenschap, begin deze maand in Hoogerheide, met een mooie huldiging in Kapelle. De komende weken geniet Van Anrooij van een welverdiende vakantie. Daarna focust ze zich op het volgende wegseizoen.

Meer uit Reimerswaal

Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

4 uur geleden
Cheque uit Krabbendijke voor stichting Zeeuwse Wensambulance

KRABBENDIJKE - Bloesemtocht Krabbendijke, die plaatsvond op zaterdag 13 april, heeft vijfhonderd euro opgeleverd voor stichting Zeeuwse Wensambulance.

4 uur geleden
Motorrijder komt ten val aan de Inkeldijk in Kruiningen

KRUININGEN- Een motorrijder is zondag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een val op de Inkeldijk. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de het slachtoffer en brachten hem met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De oorzaak van de val is onbekend. 

1 dag geleden
Rubriek Albert Kort: Amerika bleek niet voor alle Bevelanders het 'beloofde land'

In de vaak paginagrote advertenties van rederijen die dik verdienden aan de overtocht van landverhuizers, was Amerika het aardse paradijs. Een land waar je aan je armoede kon ontsnappen en in een mum van tijd miljonair kon worden. Dat was echter slechts voor weinigen weggelegd en gold allerminst voor wie naar Zuid-Amerika trok. Migranten uit Yerseke hielden het in Argentinië al snel voor gezien, nadat daar een paar gezinnen waren vermoord en enkele kinderen gekidnapt. In allerijl besloten ze naar Noord-Amerika te vluchten om daar een veilig plekje te vinden. Ze kwamen terecht op Long Island bij New York, waar ze samen met landverhuizers uit Bruinisse oesterkwekerijen begonnen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

3 dagen geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

3 dagen geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

3 dagen geleden