Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

Het idee om een plaatjesalbum te maken, ontstond bij René van Boven. “Omdat vorig jaar het twintigjarig jubileum van de supermarkt en het vijftigjarig jubileum van de gemeente Kapelle was, wilde ik graag iets terugdoen voor mijn klanten en de inwoners van de vijf kernen van de gemeente”, vertelt hij. “Zo ontstond het idee om een plaatjesalbum te maken over de gemeente.” Om zo’n album te realiseren vroeg hij Fennie Lindenbergh-Lepoeter om dit vorm te geven. “De liefde voor geschiedenis en het schrijven daarover is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader, Gerard Lepoeter, heeft al verscheidene publicaties op zijn naam staan over de streekgeschiedenis. Het leek me daarom erg leuk om min of meer in zijn voetsporen te treden en een ‘eigen’ boek samen te stellen” vertelt ze. “Toen het boek eenmaal af was, was ik toch best zenuwachtig voor de reacties. Daarom is het extra fijn dat het zo goed werd ontvangen.”
Van Boven is blij om te zien wat het teweeg brengt in de dorpen. “Je ziet de verbinding echt ontstaan, dat is mooi om te zien.” Daarnaast vindt Lindenbergh-Lepoeter het fijn om te zien hoeveel belangstelling er is voor de geschiedenisverhalen in het boek. “Doordat je iedere keer maar een aantal plaatjes krijgt, heb je veel meer aandacht voor de verschillende verhalen die erbij horen.”

Veiling

Ook Jan Rottier, die samen met zijn vrouw op een aantal plaatjes na het hele album vol kreeg, herkent veel. “Op plaatje 123 bijvoorbeeld, zie je fruittelers die in de rij staan voor de veiling. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in 1965 in die rij stond. Ik zat toen nog in dienst en ik kreeg landbouwverlof om thuis gaan helpen met de fruitteelt. Er waren toen heel veel fruittelers en iedereen kwam daar met een bakfiets of hun frees met een karretje erachter om hun fruit te verkopen. De veiling stonk daarna altijd volop naar de uitlaatgassen van die freesjes”, vertelt hij. “Het is heel leuk om daarvan plaatjes terug te zien.”

Ruilactie

In voorgaande jaren heeft Van Boven een dergelijke succesvolle spaaractie opgezet met fotostickers van de jeugdleden van lokale sportclubs. Ook de ‘historische plaatjes’ blijken gewild. “Ik had nog net geen dranghekken nodig bij de deur van de supermarkt, er was veel vraag naar de plaatjes.” Omdat vorige week zaterdag alle plaatjes definitief op waren en niet iedereen zijn boek nog compleet had, is er nu een actie op touw gezet om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil zijn of haar boek compleet kan krijgen. “Mensen kunnen hun dubbele plaatjes bij de Jumbo inleveren en een formulier afhalen waar ze hun missende plaatjes op kunnen invullen. Als men dat formulier voor 29 januari weer inlevert, zorgen wij dat iedereen zijn of haar plaatjesalbum vol krijgt.’’ Deze missende stickers kunnen vanaf 7 februari in de winkel opgehaald worden.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

20 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

23 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

4 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

5 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden