Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

Het idee om een plaatjesalbum te maken, ontstond bij René van Boven. “Omdat vorig jaar het twintigjarig jubileum van de supermarkt en het vijftigjarig jubileum van de gemeente Kapelle was, wilde ik graag iets terugdoen voor mijn klanten en de inwoners van de vijf kernen van de gemeente”, vertelt hij. “Zo ontstond het idee om een plaatjesalbum te maken over de gemeente.” Om zo’n album te realiseren vroeg hij Fennie Lindenbergh-Lepoeter om dit vorm te geven. “De liefde voor geschiedenis en het schrijven daarover is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader, Gerard Lepoeter, heeft al verscheidene publicaties op zijn naam staan over de streekgeschiedenis. Het leek me daarom erg leuk om min of meer in zijn voetsporen te treden en een ‘eigen’ boek samen te stellen” vertelt ze. “Toen het boek eenmaal af was, was ik toch best zenuwachtig voor de reacties. Daarom is het extra fijn dat het zo goed werd ontvangen.”
Van Boven is blij om te zien wat het teweeg brengt in de dorpen. “Je ziet de verbinding echt ontstaan, dat is mooi om te zien.” Daarnaast vindt Lindenbergh-Lepoeter het fijn om te zien hoeveel belangstelling er is voor de geschiedenisverhalen in het boek. “Doordat je iedere keer maar een aantal plaatjes krijgt, heb je veel meer aandacht voor de verschillende verhalen die erbij horen.”

Veiling

Ook Jan Rottier, die samen met zijn vrouw op een aantal plaatjes na het hele album vol kreeg, herkent veel. “Op plaatje 123 bijvoorbeeld, zie je fruittelers die in de rij staan voor de veiling. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in 1965 in die rij stond. Ik zat toen nog in dienst en ik kreeg landbouwverlof om thuis gaan helpen met de fruitteelt. Er waren toen heel veel fruittelers en iedereen kwam daar met een bakfiets of hun frees met een karretje erachter om hun fruit te verkopen. De veiling stonk daarna altijd volop naar de uitlaatgassen van die freesjes”, vertelt hij. “Het is heel leuk om daarvan plaatjes terug te zien.”

Ruilactie

In voorgaande jaren heeft Van Boven een dergelijke succesvolle spaaractie opgezet met fotostickers van de jeugdleden van lokale sportclubs. Ook de ‘historische plaatjes’ blijken gewild. “Ik had nog net geen dranghekken nodig bij de deur van de supermarkt, er was veel vraag naar de plaatjes.” Omdat vorige week zaterdag alle plaatjes definitief op waren en niet iedereen zijn boek nog compleet had, is er nu een actie op touw gezet om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil zijn of haar boek compleet kan krijgen. “Mensen kunnen hun dubbele plaatjes bij de Jumbo inleveren en een formulier afhalen waar ze hun missende plaatjes op kunnen invullen. Als men dat formulier voor 29 januari weer inlevert, zorgen wij dat iedereen zijn of haar plaatjesalbum vol krijgt.’’ Deze missende stickers kunnen vanaf 7 februari in de winkel opgehaald worden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

1 dag geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

1 dag geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

2 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

3 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

3 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

3 dagen geleden
Scooterbestuurder gewond na botsing met fietser Kruiningen aan de Stationsweg

KRUININGEN -  Een scooterbestuurder is vannacht gewond geraakt bij een ongeval op het snor/fietspad aan de Stationsweg bij Kruiningen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

5 dagen geleden