Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

Het idee om een plaatjesalbum te maken, ontstond bij René van Boven. “Omdat vorig jaar het twintigjarig jubileum van de supermarkt en het vijftigjarig jubileum van de gemeente Kapelle was, wilde ik graag iets terugdoen voor mijn klanten en de inwoners van de vijf kernen van de gemeente”, vertelt hij. “Zo ontstond het idee om een plaatjesalbum te maken over de gemeente.” Om zo’n album te realiseren vroeg hij Fennie Lindenbergh-Lepoeter om dit vorm te geven. “De liefde voor geschiedenis en het schrijven daarover is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader, Gerard Lepoeter, heeft al verscheidene publicaties op zijn naam staan over de streekgeschiedenis. Het leek me daarom erg leuk om min of meer in zijn voetsporen te treden en een ‘eigen’ boek samen te stellen” vertelt ze. “Toen het boek eenmaal af was, was ik toch best zenuwachtig voor de reacties. Daarom is het extra fijn dat het zo goed werd ontvangen.”
Van Boven is blij om te zien wat het teweeg brengt in de dorpen. “Je ziet de verbinding echt ontstaan, dat is mooi om te zien.” Daarnaast vindt Lindenbergh-Lepoeter het fijn om te zien hoeveel belangstelling er is voor de geschiedenisverhalen in het boek. “Doordat je iedere keer maar een aantal plaatjes krijgt, heb je veel meer aandacht voor de verschillende verhalen die erbij horen.”

Veiling

Ook Jan Rottier, die samen met zijn vrouw op een aantal plaatjes na het hele album vol kreeg, herkent veel. “Op plaatje 123 bijvoorbeeld, zie je fruittelers die in de rij staan voor de veiling. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in 1965 in die rij stond. Ik zat toen nog in dienst en ik kreeg landbouwverlof om thuis gaan helpen met de fruitteelt. Er waren toen heel veel fruittelers en iedereen kwam daar met een bakfiets of hun frees met een karretje erachter om hun fruit te verkopen. De veiling stonk daarna altijd volop naar de uitlaatgassen van die freesjes”, vertelt hij. “Het is heel leuk om daarvan plaatjes terug te zien.”

Ruilactie

In voorgaande jaren heeft Van Boven een dergelijke succesvolle spaaractie opgezet met fotostickers van de jeugdleden van lokale sportclubs. Ook de ‘historische plaatjes’ blijken gewild. “Ik had nog net geen dranghekken nodig bij de deur van de supermarkt, er was veel vraag naar de plaatjes.” Omdat vorige week zaterdag alle plaatjes definitief op waren en niet iedereen zijn boek nog compleet had, is er nu een actie op touw gezet om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil zijn of haar boek compleet kan krijgen. “Mensen kunnen hun dubbele plaatjes bij de Jumbo inleveren en een formulier afhalen waar ze hun missende plaatjes op kunnen invullen. Als men dat formulier voor 29 januari weer inlevert, zorgen wij dat iedereen zijn of haar plaatjesalbum vol krijgt.’’ Deze missende stickers kunnen vanaf 7 februari in de winkel opgehaald worden.

Meer uit Reimerswaal

Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 uur geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 uur geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

21 uur geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

21 uur geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

2 dagen geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

3 dagen geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

3 dagen geleden