Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle herdenkt Franse militairen

Kapelle herdenkt Franse militairen

KAPELLE - Van 16 tot 21 mei vind in Kapelle voor het eerst in lange tijd weer Toujours Kapelle plaats. Met onder andere de Franse Slag mars en vele andere activiteiten zal er stil gestaan worden bij de Franse militairen die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog.Niet eerder kwamen gesneuvelde Fransen uit de oorlog zo in beeld als dit jaar. Langs de Goessestraatweg in Kapelle zijn de namen en gezichten van drieëndertig militairen te zien op vlaggen langs de weg. ‘’Alle, vaak jonge, mannen die te zien zijn op de vlaggen waren onderdeel van operatie Amherst. In deze operatie was het de taak van Franse parachutisten om in Drenthe en Groningen verkeersknooppunten en bruggen veilig te stellen, zodat Canadese troepen makkelijker naar Groningen zouden kunnen trekken’’, vertelt Andries Looijen, voorzitter van museum Memorial 40-45 Kapelle. Van de drieëndertig militairen die te zien zijn liggen er acht begraven op de begraafplaats in Kapelle.


Toujours Kapelle
In de week van Toujours Kapelle zijn er verschillende activiteiten. ‘’Doordeweeks zijn er vooral activiteiten voor scholen. Zij zullen rondgeleid worden in het museum, een kijkje nemen op het veld met oude legervoertuigen en ze zullen naar een re-enactment show kijken, waarbij zelfs acteurs uit Frankrijk oorlogsscènes komen naspelen.’’ Op zaterdag 21 mei zal ook de bekende Frans Slag mars weer plaatsvinden waarbij deelnemers vijf verschillende routes kunnen lopen met een lengte variërend van vijf tot veertig kilometer. Naast dat zal er op die zaterdag om twee uur ook een historische vlucht met twee vliegtuigen boven Kapelle plaatsvinden. ‘’We hebben er heel veel zin!’’, aldus Looijen.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden