Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat voor de tweede keer op zoek naar een opvolger voor Anton Stapelkamp als burgemeester. Vrijdag is de burgemeestersvacature opnieuw opengesteld, nadat de eerste sollicitatieronde eind vorig jaar geen geschikte kandidaat opleverde

Belangstellenden kunnen tot vrijdag 27 september solliciteren naar het burgemeesterschap van de bijna 13.000 inwoners tellende gemeente. Kapelle zoekt een betrokken burgemeester die netwerker en verbinder in hart en nieren is. 'Kenmerkende eigenschappen die we zoeken zijn die van een bij de samenleving betrokken bestuurder, daadkrachtig en besluitvaardig', staat in de profielschets. Hiervoor konden ook de inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden. Daaruit kwam volgens de gemeente naar voren dat zij vooral een zichtbare en aanspreekbare eerste burger wensen en iemand die verbindend is en boven de (politieke) partijen staat. 'De burgemeester legt vlot en effectief contacten met anderen en kan onder verschillende omstandigheden met mensen met verschillende achtergronden vaardig communiceren', aldus de profielschets. Naast integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig, zoekt Kapelle een eerste burger die 'bestuurlijk sensitief' is en 'politieke en bestuurlijke gevoeligheden juist kan taxeren'.

Uitdagingen

In de profielschets staan zes doelen waarmee de nieuwe burgemeester in het bijzonder aan de slag gaat. Zo moet het woningaanbod woonruimte voor iedereen bieden en ondernemers bijdragen aan het woongenot. Het toerisme moet zich concentreren op Wemeldinge als toeristische trekpleister in Zeeland, waarbij de rest van de gemeente een landelijke toeristische uitstraling heeft. Kapelle vindt het ook belangrijk om vaart maken met duurzaamheid. De leefomgeving moet basisvoorzieningen voor iedereen bieden, bijvoorbeeld om aantrekkelijk te zijn voor jongeren. Ook wil Kapelle als zelfstandige gemeente blijven bestaan, maar daarbij stimuleren de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente wel samenwerkingen op allerlei gebieden.

Waarnemer

De gemeente Kapelle heeft sinds 22 december 2017 geen vaste, kroonbenoemde burgemeester meer. Sinds januari 2018 is Huub Hieltjes, na het vertrek van Anton Stapelkamp, die burgemeester van de gemeente Aalten werd, waarnemend burgemeester van Kapelle.

Meer uit Reimerswaal

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

9 uur geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

14 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

15 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

19 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden