Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat voor de tweede keer op zoek naar een opvolger voor Anton Stapelkamp als burgemeester. Vrijdag is de burgemeestersvacature opnieuw opengesteld, nadat de eerste sollicitatieronde eind vorig jaar geen geschikte kandidaat opleverde

Belangstellenden kunnen tot vrijdag 27 september solliciteren naar het burgemeesterschap van de bijna 13.000 inwoners tellende gemeente. Kapelle zoekt een betrokken burgemeester die netwerker en verbinder in hart en nieren is. 'Kenmerkende eigenschappen die we zoeken zijn die van een bij de samenleving betrokken bestuurder, daadkrachtig en besluitvaardig', staat in de profielschets. Hiervoor konden ook de inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden. Daaruit kwam volgens de gemeente naar voren dat zij vooral een zichtbare en aanspreekbare eerste burger wensen en iemand die verbindend is en boven de (politieke) partijen staat. 'De burgemeester legt vlot en effectief contacten met anderen en kan onder verschillende omstandigheden met mensen met verschillende achtergronden vaardig communiceren', aldus de profielschets. Naast integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig, zoekt Kapelle een eerste burger die 'bestuurlijk sensitief' is en 'politieke en bestuurlijke gevoeligheden juist kan taxeren'.

Uitdagingen

In de profielschets staan zes doelen waarmee de nieuwe burgemeester in het bijzonder aan de slag gaat. Zo moet het woningaanbod woonruimte voor iedereen bieden en ondernemers bijdragen aan het woongenot. Het toerisme moet zich concentreren op Wemeldinge als toeristische trekpleister in Zeeland, waarbij de rest van de gemeente een landelijke toeristische uitstraling heeft. Kapelle vindt het ook belangrijk om vaart maken met duurzaamheid. De leefomgeving moet basisvoorzieningen voor iedereen bieden, bijvoorbeeld om aantrekkelijk te zijn voor jongeren. Ook wil Kapelle als zelfstandige gemeente blijven bestaan, maar daarbij stimuleren de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente wel samenwerkingen op allerlei gebieden.

Waarnemer

De gemeente Kapelle heeft sinds 22 december 2017 geen vaste, kroonbenoemde burgemeester meer. Sinds januari 2018 is Huub Hieltjes, na het vertrek van Anton Stapelkamp, die burgemeester van de gemeente Aalten werd, waarnemend burgemeester van Kapelle.

Meer uit Reimerswaal

Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

14 minuten geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

4 uur geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

1 dag geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

2 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

4 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden