Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle en Biezelinge vieren de avondvierdaagse

Kapelle en Biezelinge vieren de avondvierdaagse

BIEZELINGE - De avondvierdaagse van Biezelinge vindt deze week weer op de ouderwetse manier plaats. Met rond de vierhonderd aanmeldingen zit de vierdaagse, waaraan zowel mensen uit Kapelle en Biezelinge deelnemen, weer bijna op het niveau van drie jaar geleden.

In de aanloop naar de vierdaagse is de organisatie, zoals in eerdere jaren, druk bezig geweest met het werven van lopers, het aanvragen van vergunningen, zoeken van sponsors en het uitzetten van de routes van dit jaar. ‘’Gelukkig werd alles door zowel de sponsors als de gemeente snel opgepakt waardoor we vlot aan de slag konden’’, zegt Mirjam Vreeke, een van de organisatoren. ‘’Ook hebben we veel contact met de basisscholen in Kapelle en Biezelinge en gaan we er langs om te kijken of er kinderen in grote groepen mee willen lopen.’’ 

De route gaat traditiegetrouw door het gebouw van Cederhof, maar zal dit jaar ook langs onder andere de Albert Heijn en door de Jumbo in Kapelle gaan, waar de deelnemers een traktatie ontvangen. Daarnaast zullen er op het veld gelegen aan de Karmijnstraat oude oorlogsvoertuigen van museum Memorial 40-45 te zien zijn. Op de donderdagavond eindigt de route op het parkeerterrein bij ’t Saamdeel, waarna de groep onder begeleiding van muziekvereniging Ons Genoegen terug zal lopen naar het startpunt bij basisschool De Linge. ‘’We hebben heel veel zin om weer van start te gaan!’’, aldus de organisatie aan de vooravond van de nieuwste editie, die maandag begonnen is.

Meer uit Reimerswaal

Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

6 uur geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

1 dag geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

4 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

4 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

5 dagen geleden