Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle de gezondste gemeente van Zeeland

Kapelle de gezondste gemeente van Zeeland

MIDDELBURG - Nieuwe cijfers van het CBS, geanalyseerd door gezondheidsplatform Voeding en Fitness, onthullen dat de gemeente Kapelle de Zeeuwse gemeente is met de gezondste bevolking. Zowel fysiek als mentaal staat men er hier goed voor. Aan de andere kant staat de gemeente Sluis, waar de gezondheidsstatus van de inwoners minder gunstig is. Vooral ernstig overgewicht komt hier meer voor dan in veel andere Zeeuwse gemeenten. Marvin Grouw van Voeding en Fitness waarschuwt ervoor dat de verschillen de komende jaren mogelijk alleen nog maar groter worden.

In de gemeente Kapelle beoordeelt 76 procent van de inwoners hun gezondheid als ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Dat is nog iets meer dan in Veere, waar ook ruim driekwart van de inwoners in goede gezondheid zegt te verkeren. In Sluis, dat onderaan de lijst staat, gaat het om 63,3 procent, twee procent minder dan in Hulst.

‘Rookgemeente’
De slechtere gezondheid van Sluizenaren kan deels verklaard worden door het percentage inwoners met ernstig overgewicht. 17,5 procent van de inwoners van Sluis valt in de categorie ‘obesitas’. In Tholen ligt dat percentage nog een procent hoger. Ook rookt ruim één op de vijf inwoners van Tholen. Alleen de gemeente Vlissingen komt daar met 18,8 procent nog bij in de buurt. Kapellenaren roken daarentegen het minst, terwijl overgewicht onder inwoners van Borsele het minst voorkomt.

Drinkers
Wat betreft alcoholconsumptie spant Veere de kroon. In deze gemeente drinkt 8,8 procent van de bevolking overmatig. Dat wil zeggen: mannen drinken meer dan 21 glazen per week, vrouwen minimaal 14. Na Veere volgt Noord-Beveland. Inwoners van Sluis kunnen dan juist weer het best maat houden: ‘slechts’ 4,7 procent van de Sluizenaren kan worden gekwalificeerd als overmatige drinker.

Bewegen
De gemeente Middelburg springt er ook op een positieve manier uit: bijna 53 procent van de inwoners voldoet aan de beweegrichtlijn van het RIVM, wat betekent dat ze wekelijks minimaal 2,5 uur matig intensief bewegen, verdeeld over meerdere dagen. Ook de gemeente Veere scoort op dit vlak hoge ogen. Inwoners van Tholen bewegen daarentegen juist het minst.

Meer uit Reimerswaal

Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

1 dag geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

2 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

3 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

3 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

4 dagen geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

5 dagen geleden