Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle de gezondste gemeente van Zeeland

Kapelle de gezondste gemeente van Zeeland

MIDDELBURG - Nieuwe cijfers van het CBS, geanalyseerd door gezondheidsplatform Voeding en Fitness, onthullen dat de gemeente Kapelle de Zeeuwse gemeente is met de gezondste bevolking. Zowel fysiek als mentaal staat men er hier goed voor. Aan de andere kant staat de gemeente Sluis, waar de gezondheidsstatus van de inwoners minder gunstig is. Vooral ernstig overgewicht komt hier meer voor dan in veel andere Zeeuwse gemeenten. Marvin Grouw van Voeding en Fitness waarschuwt ervoor dat de verschillen de komende jaren mogelijk alleen nog maar groter worden.

In de gemeente Kapelle beoordeelt 76 procent van de inwoners hun gezondheid als ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Dat is nog iets meer dan in Veere, waar ook ruim driekwart van de inwoners in goede gezondheid zegt te verkeren. In Sluis, dat onderaan de lijst staat, gaat het om 63,3 procent, twee procent minder dan in Hulst.

‘Rookgemeente’
De slechtere gezondheid van Sluizenaren kan deels verklaard worden door het percentage inwoners met ernstig overgewicht. 17,5 procent van de inwoners van Sluis valt in de categorie ‘obesitas’. In Tholen ligt dat percentage nog een procent hoger. Ook rookt ruim één op de vijf inwoners van Tholen. Alleen de gemeente Vlissingen komt daar met 18,8 procent nog bij in de buurt. Kapellenaren roken daarentegen het minst, terwijl overgewicht onder inwoners van Borsele het minst voorkomt.

Drinkers
Wat betreft alcoholconsumptie spant Veere de kroon. In deze gemeente drinkt 8,8 procent van de bevolking overmatig. Dat wil zeggen: mannen drinken meer dan 21 glazen per week, vrouwen minimaal 14. Na Veere volgt Noord-Beveland. Inwoners van Sluis kunnen dan juist weer het best maat houden: ‘slechts’ 4,7 procent van de Sluizenaren kan worden gekwalificeerd als overmatige drinker.

Bewegen
De gemeente Middelburg springt er ook op een positieve manier uit: bijna 53 procent van de inwoners voldoet aan de beweegrichtlijn van het RIVM, wat betekent dat ze wekelijks minimaal 2,5 uur matig intensief bewegen, verdeeld over meerdere dagen. Ook de gemeente Veere scoort op dit vlak hoge ogen. Inwoners van Tholen bewegen daarentegen juist het minst.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

5 uur geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

1 dag geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

2 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

2 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

3 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

3 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

4 dagen geleden