Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapelle biedt inwoners Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan

Kapelle biedt inwoners Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan

KAPELLE - De gemeente Kapelle neemt per 1 januari deel aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarmee wil de gemeente minima tussen de 18 en 65 jaar de kans geven om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Kapelle is de eerste Zeeuwse gemeente die bij het initiatief aansluit.

De gemeente Kapelle sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur voor een proefperiode van drie jaar. De gemeente neemt al jaren deel aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarin jeugd tot 18 jaar kan deelnemen in de samenleving, door financiële drempels in het gezin weg te nemen. Gebrek aan financiële middelen is ook een belemmering om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. ‘Ook bij het Jeugdfonds was Kapelle de eerste Zeeuwse gemeente die zich had aangesloten’, aldus de gemeente. 

Inwoners kunnen het Volwassenenfonds Sport & Cultuur per 1 januari aanvragen bij de gemeente. Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle: ‘In de gemeente Kapelle vinden we het belangrijk dat sporten en bewegen mogelijk is voor al onze inwoners. Daarnaast zorgt deelname aan sport- en cultuuractiviteiten voor ontmoeting en uitbreiding van het sociale netwerk van mensen. Met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur geven we inwoners met minder financiële middelen de mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan de samenleving.’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

11 uur geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

14 uur geleden
Reimerswaal onderzoekt verbetering dienstverlening

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening verbeteren. Daarom roept ze inwoners op te laten weten hoe zij de gemeentelijke dienstverlening ervaren. Tot 16 maart laat Reimerswaal dit onderzoeken.‘Wij roepen alle inwoners, (medewerkers van) bedrijven en maatschappelijke organisaties op om de korte vragenlijst in te vullen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten.’ Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Wat vindt u van de toegankelijkheid van het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. De antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waarin zij de komende jaren kan verbeteren. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners continu te betrekken bij het optimaliseren van de dienstverlening. ‘Dit onderzoek is daarom een eerste uit een reeks. Na deze eerste meting zoomen we in op de onderwerpen die snel verbetering vragen. Daarna worden ook de minder dringende processen opgepakt. De input van inwoners, van jong tot oud, is daarbij steeds van cruciaal belang.’

18 uur geleden
Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

1 dag geleden
Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

1 dag geleden
Oosterscheldemuseum kijkt in deze coronatijd naar wat er wél kan

YERSEKE - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Hoe gaat het met de musea in Reimerswaal en Kapelle? Hoe kijken zij naar de toekomst? Voor het Oosterscheldemuseum in Yerseke draaide de afgelopen tijd niet om wat er niet kon, maar werd er druk gewerkt aan wat er wel kon. Zoals aan verschillende projecten en het plannen van nieuwe activiteiten. 

2 dagen geleden
Auto ondersteboven in de sloot na eenzijdig ongeval Kanaalweg

KRUININGEN - Op de Kanaalweg nabij Kruiningen is gisteravond een auto uit de bocht gevlogen. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in een lager gelegen sloot. 

4 dagen geleden