Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kantoorverhuurder WeWork keldert op afwachtend Wall Street

Kantoorverhuurder WeWork keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - De hoofdgraadmeters op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street waren vooral in afwachting van het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer dat donderdag naar buiten komt. Bij de bedrijven ging WeWork keihard onderuit. Handelaren schrokken van de verklaring van de kantoorverhuurder dat het twijfelt over het voortbestaan van de onderneming.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,5 procent lager op 35.123,36 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4467,71 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,2 procent tot 13.722,02 punten.

WeWork dook bijna 39 procent omlaag. De aanbieder van gedeelde werkruimtes verwees in de verklaring naar de aanhoudende verliezen en de stroom van opzeggingen van de lidmaatschappen van zijn kantoorruimtes.

Lyft

Rivian Automotive moest een eerdere koerswinst prijsgeven en eindigde 10 procent lager. De fabrikant van elektrische auto's leed afgelopen kwartaal minder verlies dan analisten en beleggers hadden gevreesd. Maar schijnbaar was door investeerders op meer gehoopt.

Lyft zakte 10 procent. De taxidienst zag de omzet per klant dalen als gevolg van prijsverlagingen om de vraag te stimuleren en klanten weg te kapen bij zijn grotere concurrent Uber. Ook vielen de verwachtingen voor het huidige kwartaal tegen.

Bumble

Bumble verloor 7,7 procent. De datingapp boekte in het tweede kwartaal minder winst en omzet dan kenners hadden verwacht. De resultaten van cloudcommunicatiebedrijf Twilio vielen wel in de smaak bij beleggers. Dat aandeel steeg 2,2 procent.

Penn Entertainment maakte een koerssprong van 9 procent. Het casinobedrijf kondigde aan samen met sportzender ESPN deze herfst online-gokactiviteiten te gaan starten onder de naam ESPN Bet. Gamesbedrijf Roblox ging 22 procent onderuit na tegenvallende cijfers.

De euro was 1,0975 dollar waard, tegen 1,0978 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 84,31 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 87,48 dollar per vat. Dat is ongeveer het hoogste niveau van dit jaar.

Meer uit Financieel

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

AMSTERDAM (ANP) - VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

2 uur geleden
Samsung blijft koploper op wereldwijde smartphonemarkt

SINGAPORE (ANP) - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het tweede kwartaal zijn koppositie op de wereldwijde smartphonemarkt behouden, meldt onderzoeksbureau Canalys. De Amerikaanse iPhone-maker Apple bleef op de tweede plaats. Het Chinese Xiaomi volgde op de voet en kende afgelopen kwartaal de sterkste groei van de top vijf smartphonefabrikanten in de wereld.

2 uur geleden
IT-concern Atos bereikt overeenkomst met meerderheid schuldeisers

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-concern Atos heeft een overeenkomst bereikt met een meerderheid van zijn schuldeisers. De deal zorgt ervoor dat de schuldeisers na de herstructurering van het bedrijf de controle over Atos in handen krijgen. Schuldeisers die de overeenkomst nog niet hebben getekend, hebben tot 22 juli de tijd om dit te doen.

3 uur geleden
Onderzoek: Koreaanse cultuur goed voor miljardenexport

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten wereldwijd hebben een groeiende interesse in de Zuid-Koreaanse cultuur. Zij geven daardoor steeds meer uit aan zaken als etenswaren, cosmetica, popmuziek en series uit Zuid-Korea. De populaire video-app TikTok en adviesbureau Kantar verwachten op basis van onderzoek dat de exportwaarde van deze producten tegen 2030 bijna verdubbelt tot 143 miljard dollar.

3 uur geleden
Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Topman Peter Wakkie van Centric verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt.

4 uur geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

4 uur geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

4 uur geleden