Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kans op wateroverlast door hevige plensbuien

Kans op wateroverlast door hevige plensbuien

Weerbureau Weeronline waarschuwt voor wateroverlast door plensbuien. ‘Vooral dinsdag en vrijdag kan er veel regen in korte tijd vallen.’

De temperaturen zijn nu duidelijk hoger dan voorgaande weken en de eerste zomerse plensbuien hebben zich al aangediend. ‘Doordat er weinig wind staat, blijven buien hangen en kunnen in korte tijd veel regenwater opleveren. Ook is er bij plensbuien kans op hagel en onweer.’

Dinsdag

Dinsdag start de dag in het westen van het land droog met flink wat zon. In de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling en die kunnen uitgroeien tot pittige regenbuien. Daarbij is kans op hagel, onweer en niet in de laatste plaats veel regenwater in korte tijd. Er kan dan wel 30 millimeter regenwater vallen en lokaal mogelijk meer.’ Na een tweetal rustige dagen is er vrijdag opnieuw kans op pittige plensbuien. 

Voor woensdag en een groot deel van Hemelvaartsdag ziet het weerbeeld er rustig uit. ‘Er is een mix van zon, stapelwolken en enkele buien, maar het zijn naar verwachting geen hele pittige exemplaren. Wel kan het later op donderdagmiddag of donderdagavond in het zuiden lokaal onweren.’

Vrijdagmiddag is er kans op stevige plensbuien. ‘Daarbij is er opnieuw kans op hagel, onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd.’

Meer uit Reimerswaal

Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

7 minuten geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

19 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

22 uur geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

1 dag geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

4 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

5 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden