Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kans op een coalitie met Forum voor Democratie heel erg klein

Kans op een coalitie met Forum voor Democratie heel erg klein

MIDDELBURG - Het lijkt onwaarschijnlijk dat Forum voor Democratie deel gaat uitmaken van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.

“Ik zie een complex en langdurig traject met behoorlijke afbreukrisico's”, zei preformateur Ad Schenk vrijdag. De oud-wethouder van de gemeente Borsele adviseerde door te gaan met het huidige college van CDA, VVD, SGP en PvdA.

Vijf partijen

Hij kreeg vorige week de opdracht van winnaar Jo-Annes de Bat van het CDA om te onderzoeken of een coalitie met vijf partijen mogelijk was, vanwege de vijf zetels winst van FVD. Schenk zei ‘open en constructieve gesprekken’ met alle vijf partijen te hebben gevoerd, maar voorziet veel beren op de weg. Zo hechten de vier huidige coalitiepartijen sterk aan heldere afspraken vooraf en wil FVD zich juist niet te veel wil vastleggen, mede omdat ze een voorstander is van referenda over bepaalde onderwerpen.

Stabiel

Ook zijn er verschillen op het gebied van klimaat en de energietransitie en liggen de partijen ideologisch uit elkaar. “Het maakt het moeilijk om tot een stabiele coalitie te komen”, aldus Schenk.

De Bat zei dit weekend in gesprek te willen gaan met de VVD, SGP en PvdA én FVD over het vervolg. Dinsdag komt hij met een tijdspad over de verdere formatie.

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

4 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

21 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

22 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden