Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kans op drukke avondspits door lang hemelvaartsweekend

Kans op drukke avondspits door lang hemelvaartsweekend

DEN HAAG (ANP) - De ANWB houdt rekening met een drukke avondspits vanwege de start van een lang hemelvaartsweekend. Vorig jaar stond er ruim 1000 kilometer file aan de vooravond van Hemelvaart. Zo druk zal het woensdag niet worden, verwacht de ANWB, omdat veel mensen al de meivakantie vieren.

De meeste vertraging zal er woensdag zijn op de wegen van Utrecht richting het zuiden, en naar de Veluwe. Ook rond Arnhem en Nijmegen en in Noord-Brabant zal het druk zijn.

Op Hemelvaartsdag en op vrijdag gaan veel dagjesmensen op pad. Daardoor wordt het naar verwachting wat drukker naar recreatiegebieden, attractieparken en outletcentra.

Meer uit Binnenland

Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in zedenzaak The Voice

HILVERSUM (ANP) - Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in de zedenzaak rond het programma The Voice of Holland. De zaak wordt vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

35 minuten geleden
Berisping voor rapporteurs over drievoudig moordenaar Thijs H.

DEN BOSCH (ANP) - Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch heeft een psychiater en een GZ-psycholoog berispt voor fouten in hun rapportage over drievoudig moordenaar Thijs H. Zij hebben volgens het tuchtcollege ten onrechte de vraag onbeantwoord gelaten of H. tijdens het plegen van de misdrijven psychotisch was. En dat terwijl het antwoord op die vraag voor het oordeel van het Hof van groot belang was.

55 minuten geleden
ANWB: donderdag drukker op de weg door Duitse feestdag

DEN HAAG (ANP) - De ANWB waarschuwt voor grotere verkeersdrukte donderdagochtend door de komst van veel Duitse toeristen. In Duitsland is het dan Sacramentsdag, een feestdag in verschillende Duitse deelstaten. Daardoor trekken naar verwachting veel Duitsers de grens over om Nederland een lang weekend te bezoeken.

1 uur geleden
Stichting: laat afbouw buitenlandse adopties zorgvuldig verlopen

OUDEWATER (ANP) - De Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) wil dat er een "zorgvuldig afbouwscenario" komt voor adopties uit het buitenland. In 2022 plaatste de adoptieorganisatie 24 buitenlandse kinderen in Nederland. Het afbouwplan moet er volgens de organisatie toe leiden dat er adoptieouders beschikbaar blijven voor kinderen die in hun eigen land niet permanent geadopteerd kunnen worden.

1 uur geleden
Veel interesse voor regeling wolfrasters Gelderland

ARNHEM (ANP) - Dierhouders in de provincie Gelderland hebben dit jaar tot dusver 900.000 euro subsidie aangevraagd om wolfwerende rasters te kunnen plaatsen. De provincie meldt dat er vooral afgelopen maand veel aanvragen zijn binnengekomen. Begin april heeft Gelderland de subsidieregeling uitgebreid tot de hele provincie.

1 uur geleden
Drie zussen en vader aangehouden om explosie bij woning Helmond

HELMOND (ANP) - Drie zussen van 14, 17 en 19 jaar en hun 44-jarige vader zijn aangehouden als verdachten in de zaak rond een explosie bij een woning in Helmond. Dat meldt de politie woensdag. Tijdens de ontploffing eind vorig jaar was een bewoonster van de woning thuis. Zij had volgens de politie ernstig gewond kunnen raken als zij op een andere plek in het huis was geweest.

1 uur geleden
Opnieuw forse loonsverhoging voor personeel van Defensie

DEN HAAG (ANP) - Het personeel van Defensie krijgt opnieuw een forse loonsverhoging. Het ministerie en de militaire vakbonden zijn een nieuwe cao overeengekomen. Daarin staat onder meer dat de salarissen met 7 procent stijgen. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 850 euro bruto.

2 uur geleden