Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kanker is een woord, Frank is een legende

Kanker is een woord, Frank is een legende

THOLEN - Frank Nogarede heeft tijdens zijn ziekte blogs geschreven over zijn strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Precies twee jaar naar zijn overlijden is het boek nu uitgegeven.

DOOR JACOLINE DE BOER.

Frank had het allemaal. Dolgelukkig met zijn vriendin, een grote passie voor reizen, een leuke baan en een grote vriendengroep. Totdat een dag in september 2016 zijn leven plotseling een hele andere wending gaf. Uitgezaaide botkanker. Frank had al een tijdje last van zijn rug maar omdat hij maar liefst 1.98 meter was ging hij ervan uit dat het door zijn lengte kwam. Toen het na diversen bezoekjes aan de fysiotherapeut niet beter werd, werd hij doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar kwam uiteindelijk de verschrikkelijke diagnose.

Naamsbekendheid

Over zijn ziekteperiode heeft hij verschillende blogs geschreven. Dit had voor hem meerdere redenen. Op deze manier kon hij zijn emoties van zich afschrijven. Ook kon hij lotgenoten helpen door zijn ervaringen te delen. Zijn laatste reden was omdat hij graag naamsbekendheid wilde en geld wilde verdienen als hij de ziekte had overwonnen en het dan als boek uit kon geven. Helaas heeft hij het boek niet zelf uit kunnen geven. Hij overleed op 18 september 2017, een jaar na de diagnose op een leeftijd van slechts 26 jaar. Zijn vriend Vincent van der Male heeft contact gezocht met uitgevers om te zorgen dat het boek alsnog werd uitgegeven ter nagedachtenis aan Frank.

Basketbal

Frank groeide op in Hoogerheide samen met zijn ouders en twee oudere zussen. Rond de middelbareschooltijd leerde hij Vincent kennen doordat Frank met zijn goede vriend Ryan naar Tholen kwam. Vincent basketbalde graag en Frank ook dus de jongens werden al gauw goede vrienden. Frank was graag op Tholen waar hij inmiddels deel uitmaakte van een grote vriendengroep. Ieder weekend was hij er te vinden. Frank was een erg geliefd persoon. Hij was sportief, een grappenmaker en altijd in voor een feestje. Ook was hij vriendelijk naar alles en iedereen, een levensgenieter, had hij een grote passie en liefde voor reizen en basketballen en was hij heel goed met woorden.

Reizen

Toen hij nog niet ziek was schreef hij al blogs over zijn reizen. Hij wilde graag nog veel meer van de wereld zien. Toen hij jonger was schreef hij altijd al de leukste sinterklaasgedichten. Frank was altijd teksten aan het schrijven en in het boek kun je zien dat hij een aparte schrijfstijl heeft. Hij schreef recht vanuit zijn hart maar met een sterke, droge persoonlijkheid. Zijn vrienden zeggen: "Als je het boek leest, leer je hem een beetje kennen. Zelfs als je nooit leest is het boek toch een aanrader. Het is een indrukwekkend boek." Frank zijn familie en vrienden hopen dat zijn herinnering voortleeft met het boek. "Als mensen het lezen en ze zetten het thuis neer, dan wordt er vaak ook over gepraat en zo wordt hij nooit vergeten" zeggen zij.

Het boek

De samenvatting van het boek beschrijft wat je als lezer voelt als je het boek leest. 'Wanneer je je bedenkt en realiseert dat dit krachtige verhaal is geschreven door iemand die fysiek niet meer onder ons is breekt je hart'. Een quote uit het boekje van Frank: 'Pakweg twee maanden geleden voelde en leefde ik nog als een koning. Ik was zeer content hoe mijn leventje eruitzag en de planning die ik had voor de komende jaren. Dolgelukkig met mijn vriendin, een passie en aanleg voor basketbal, een prima baantje en uiteraard een avontuurlijke reis van 4 maanden door Zuid-Amerika. Die lag ook al om de hoek. Ok, ik kampte al een tijd met rugpijn maar dat kan best bij iemand van 1.98 m. toch? Tot ik zorgeloos op een willekeurige ochtend de deur van het kantoor van mijn orthopeed sloot en hij met 1 woord als een kernbom het hele sprookjesleven dat ik had platbombardeerde. Kanker.'

Het indrukwekkende boek van Frank is te bestellen via internet www.bit.do/franknogarede.Het is een handig klein boekje wat overal makkelijk mee naar toe te nemen is. De gehele opbrengst gaat naar het KWF. 

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

10 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

13 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden