Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kandidatenlijst VVD Veere vastgesteld

Kandidatenlijst VVD Veere vastgesteld

MELISKERKE - De VVD Veere heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Marja Osté-Aarnoutse voert de lijst aan; zij is vml. recreatie- en agrarisch ondernemer, diep geworteld in de Veerse gemeenschap en heeft een breed netwerk. Sinds 2014 heeft ze als raadslid  een grote dossierkennis en raadsbreed aanzien opgebouwd. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Ruud van Houten en Paul Barendregt; zij hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan als commissielid. Op nummer 4 staat nieuwkomer Ad van Broekhoven.

Marja Osté is blij dat er ook een aantal nieuwe mensen op de lijst staan, die actief mee willen gaan doen in de fractie. Er staan in totaal 17 mensen op de lijst, met een mix van mannen en vrouwen, jong en oud, die woonachtig zijn in verschillende Veerse kernen. De komende periode wil de VVD nieuwe keuzes maken. Een betere verhouding tussen inkomsten en uitgaven. De parkeertarieven op een acceptabel niveau. Maatschappelijke voorzieningen die in een echte behoefte voorzien. En snelheid maken met de zo noodzakelijke woningbouw. Keuzes dus, waar de inwoners om vragen. De VVD wil op diverse punten een nieuwe  afweging maken. Beter kijken naar de belangen van de inwoners, meer oog voor de belangen van de ondernemers en tenslotte een evenwichtig en stabiel bestuur.

Kandidatenlijst VVD Veere:

1. Marja Osté-Aarnoutse (Koudekerke)

2. Ruud van Houten (Domburg)

3. Paul Barendregt (Veere)

4. Ad van Broekhoven (Grijpskerke)

5. Nanda van den Berg (Biggekerke)

6. Erik Wattel (Oostkapelle)

7. Nonja Lievense (Zoutelande)

8. Ricardo de Visser (Oostkapelle)

9. Celina Rijk (Koudekerke)

10. Dianne van den Berge (Veere)

11. Pieter Boone (Grijpskerke)

12. André van der Hoofd (Gapinge)

13. Nathalie de Visser (Grijpskerke)

14. Marjam te Roller (Serooskerke)

15. Kees Bierens (Meliskerke)

16. Bert van Halderen (Serooskerke)

17. Marin Schanck-van den Berge (Gapinge)

Meer uit Middelburg

Perry Moree geeft lezing over Nescio in Veere

VEERE - Op zondag 16 april geeft Perry Moree een lezing over de schrijver Nescio die vele voetstappen heeftgezet in Veere. Nescio die in 1908 aanvankelijk Veere maar ‘nix an’ vond, raakte gaandeweg steeds meer onder de bekoring van Walcheren en vooral Veere. De stad Veere figureert in Nescio’s bekendste verhaal De uitvreter, gepubliceerd in 1911.

9 uur geleden
Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg

MIDDELBURG - Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst en Orionis Walcheren weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Middelburgers over de sluiting van C&A

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt op 29 juli 2023 gesloten. Dat heeft het bedrijf vorige week bevestigd. De winkel aan de Lange Delft heeft dan bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend. Alle medewerkers van C&A Middelburg zijn naar verluidt al eerder geïnformeerd over de sluiting van het filiaal in de zomer, maar niemand heeft toestemming gekregen om te praten met de media. Voor antwoorden op vragen wordt verwezen naar het hoofdkantoor in Amsterdam, maar daar worden ook geen details verstrekt. 

1 dag geleden
Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

1 dag geleden
Fietser gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Stationsstraat in Middelburg is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 09.05 uur.

1 dag geleden
Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

2 dagen geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

2 dagen geleden