Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kandidaten Pioniersprijs zijn bekend

Kandidaten Pioniersprijs zijn bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Pioniersprijs heeft vijf kanshebbers geselecteerd voor deze jaarlijkse onderscheiding. Nu is het aan het publiek om te stemmen op hun favoriet. Stemmers kunnen kiezen uit het fotoproject Zeeuws Meisje, Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp, het Goese virtual reality-bedrijf UC360, de Vlissingse AED-leverancier Medisol en producent van vleesvervangers Meatless uit Goes.

De Zeeuwse Pioniersprijs wordt zaterdag 8 februari voor de zevende keer uitgereikt in Middelburg. Stichting De Zeeuwse Connectie heeft de onderscheiding in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de vele bijzondere organisaties en initiatieven die Zeeland rijk is.

Dit jaar overhandigt Laurens Simonse, de Zeeuwse oprichter van Team Rockstars IT, de Pioniersprijs aan de winnaar. Die krijgt een cheque van 5.000 euro en een kunstwerk. 

Stemmen

Het publiek kan tot zaterdag 8 februari stemmen op zijn favoriet via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. 

Meer uit Beveland

Nisse viert zaterdag Kossemisse

NISSE - Het Dorpsplein van Nisse is zaterdag weer het sfeervolle decor voor het kerstfeest Kossemisse. 

33 minuten geleden
'Iedereen in dorp gaat voor behoud basisschool De Regenboog'

HOEDEKENSKERKE - 'Help ons onze school open te houden.' Met die hartenkreet overhandigden leerlingen van basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke vorige week een brief met handtekeningen van alle leerlingen aan burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Ouders boden een petitie aan met 384 handtekeningen voor het open houden van de school. De burgemeester beloofde de ouders en kinderen in gesprek te gaan over de toekomst van de enige school in het dorp.

5 uur geleden
Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

2 dagen geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

2 dagen geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

2 dagen geleden