Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Kan ook erg genieten van de somberheid en afbraak’

‘Kan ook erg genieten van de somberheid en afbraak’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Roel Smit Roeters (64). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Liftmonteur. “Nog een week en dan ga ik met pensioen. Mijn rayon is Walcheren. Zo’n 400 liften op het eiland.”

“Nog steeds hoor je mensen over die film van Dick Maas. Angst om in te stappen. Heb wel eens meegemaakt dat de rem van een lift het niet meer deed. Gelukkig zat er niemand in.”

“Maar elke week bevrijd ik wel mensen. Ook een keer een Duits elftal. Die hadden staan springen met z’n allen. Nou, het water gutste van de muren toen ze na een uur eruit konden.”

“Ben opgegroeid naast de oude HBS. Was bevriend met de kinderen van de conciërge. Verstoppertje spelen in die grote school. En schrikken van het geraamte in het biologielokaal.”

“Ik hou erg van de industriële architectuur in Vlissingen. Kan ook erg genieten van de somberheid en afbraak. Mijn hobby is oude radiootjes restaureren. Met buizen en lampen hè.”

“Verder veel wandelen. En ik speel elke week muziek met wat vrienden. We kunnen geen noot lezen. Allerlei instrumenten. Improvisaties. Nemen het ook op. Voor onszelf. Erg leuk.”

“Ik kom m’n pensioen wel door. Een beetje reizen door Europa. Klussen bij mijn dochters. Dus als je vast komt te zitten in een lift, dan kan ik je alleen nog maar deze week redden.”

Meer uit Vlissingen

Zaalvoetbalteam Toma uit Oost-Souburg bestaat 45 jaar

VLISSINGEN - Zaalvoetbalclub Toma uit Oost-Souburg bestaat dit jaar 45 jaar en gaat dat vieren met een feestavond op zaterdag 30 maart in Zaal Couburg in Koudekerke. Het team van Toma is destijds opgericht door Alex Telehala en zijn broer Jozef. "We dachten: we moeten iets doen voor die jongelui, anders gaan ze maar aan de drugs," vertelt Alex Telehala.

9 uur geleden
Lions Club Vlissingen doneert 19.500 euro aan goede doelen

VLISSINGEN -  Afgelopen woensdag, 28 februari, heeft de Lions Club Vlissingen haar jaarlijkse goede doelenavond gehouden. Op deze avond vindt de uitreiking plaats van de cheques aan goede doelen. Hiermee stimuleert de Lions Club maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt ze waardevolle initiatieven in de gemeenschap.

14 uur geleden
Vlissingse turnsters in de prijzen in Vlijmen

VLISSINGEN - Turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen weekend mee aan de tweede en derde kwalificatie wedstrijden. Deze turnwedstrijden vonden plaats in Vlijmen.  

15 uur geleden
Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

1 dag geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

3 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

4 dagen geleden