Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kampioenschap zal bij fans Ajax meer losmaken dan bekerwinst'

'Kampioenschap zal bij fans Ajax meer losmaken dan bekerwinst'

ROTTERDAM (ANP) - Het liefst hadden de spelers van Ajax de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1) met supporters gevierd. Eerst met pakweg 20.000 meegereisde fans in De Kuip en later na terugkomst rond de Johan Cruijff ArenA. "Maar we zitten nog met corona en er is ook nog een avondklok", zei Davy Klaassen.

En dus vierden spelers en trainers van Ajax na het laatste fluitsignaal feest met elkaar. Eerst op het speelveld en later in de kleedkamer en nog even in de spelersbus. Wie de Brazilianen David Neres en Antony zag dansen, kon zich nauwelijks voorstellen dat ze niet de hele nacht doorgingen. Hetzelfde gold voor Edson Álvarez, die Oussama Tannane nauwelijks ruimte gunde in de eindstrijd. Hij bleef maar zwaaien met een Mexicaanse vlag.

Maar ook in Amsterdam is de horeca nog dicht. En na 22.00 uur is het zelfs in de hoofdstad stil op straat. "Bovendien moeten ook wij ons aan de regels houden", zei trainer Erik ten Hag die met een tweede KNVB-beker in Amsterdamse dienst in de voetsporen trad van Rinus Michels en Louis van Gaal. "We missen onze fans wel, maar dat doen we het hele seizoen al."

Landstitel

Als Ajax de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht donderdagavond tot een goede einde brengt, dan kan het zondag de 35e landstitel al veiligstellen als AZ te gast is in de Johan Cruijff ArenA. Die mogelijke kampioenswedstrijd maakt deel uit van de landelijke pilot 'Testen voor toegang'. En daarom zijn er 7500 seizoenkaarthouders welkom, die wel een sneltest moeten doen. Ajax zal niet worden gehuldigd, vanwege corona.

Het Museumplein is vanaf dinsdag dicht, omdat daar een nieuwe grasmat wordt aangelegd. Maar de kans bestaat dat veel Ajax-fans spontaan de straat op gaan, net zoals supporters van Cambuur dat vrijdag in Leeuwarden deden toen hun club officieus gepromoveerd was. "Ik denk dat een kampioenschap meer losmaakt dan een beker", zei Klaassen die zelf de winst op Vitesse wel als een hoofdprijs vierde. Hij was al gewisseld toen Neres in blessuretijd het winnende doelpunt maakte, maar rende als eerste het veld weer in. "Logisch, want ik heb de beker nog nooit eerder gewonnen", verklaarde hij. "En ik ben terug naar Ajax gekomen om prijzen te winnen."

Burgemeester Femke Halsema maakt zich best zorgen over mogelijke spontane kampioensfeesten in haar stad, zo vertelde ze vrijdag al. Moet ze niet naar een mogelijkheid zoeken dat Ajax de titel met meer dan 7500 fans kan vieren? Met een rondvaart door de grachten, die supporters kunnen bekijken terwijl ze zoveel mogelijk afstand houden bijvoorbeeld? "Ik ben geen politieke leider maar de trainer van Ajax", zei Ten Hag. "We missen onze fans maar zullen ons zeker aan de regels blijven houden."

Meer uit Voetbal

FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

31 minuten geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

2 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

2 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

5 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

5 uur geleden
Inter verovert twintigste landstitel na winst in Milanese derby

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft vijf speelronden voor het einde de titel in de Serie A al veiliggesteld. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

14 uur geleden
Zirkzee helpt Bologna aan zege op AS Roma

ROME (ANP) - Bologna heeft in het Romeinse Stadio Olimpico thuisploeg AS Roma met 3-1 verslagen. Joshua Zirkzee droeg bij aan de zege met een goal en een assist. Bologna verstevigde de vierde plek in de Serie A en heeft een ticket voor de Champions League binnen handbereik. AS Roma behield de vijfde plaats.

17 uur geleden