Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kampeerspullen zijn niet aan te slepen'

'Kampeerspullen zijn niet aan te slepen'

VLISSINGEN - Bijna alle spullen waren geleverd en toen brak de coronacrisis uit. “Geen camping kon open en niemand dacht aan vakantie”, vertellen vader en zoon Ko en Bas Mechielsen van Kampeercentrum Mechielsen in Vlissingen. Maar ze bleven positief en staken de schouders eronder. “En nu zijn de kampeerspullen niet aan te slepen.”

Ko en Bas Mechielsen zien in deze coronatijd de kampeerwereld veranderen. “Mensen die al jaren niet meer naar de camping gingen, of er zelfs nog nooit geweest zijn, worden nu wel enthousiast. Dat is leuk.” Ook stijgt de verkoop van relaxstoelen en ligbedden, omdat mensen meer thuis recreëren. 

Creativiteit

“We bleven wel met producten zitten die in het begin van het seizoen voor de seizoenskampeerder belangrijk zijn. En bij het uitbreken van de crisis zijn de 28 onderhoudsbeurten in de werkplaats afgezegd. Dan wordt er creativiteit gevraagd. We gingen voor het onderhoud caravans ophalen en terugbrengen voor klanten die liever niet naar ons toe kwamen. We hebben best wat oudere klanten en sommigen waren bang het virus te krijgen.”

Overleven

Met de drukte in de zaak nu, is het voor het bedrijf afwachten hoe het seizoen zich ontwikkelt. “Het weer is belangrijk, maar ook of er een tweede coronagolf komt. Dat is nu moeilijk te zeggen. Een goed hoogseizoen helpt ons in de strijd, maar het moet nog wel even doordraaien.” Voor Bas Mechielsen, sinds twee jaar mede-eigenaar, is het een pittige tijd als beginnend ondernemer. “Maar als we dit overleven, kunnen we alles aan.”

Meer uit Vlissingen

De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

22 uur geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

1 dag geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

2 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

3 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

4 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

5 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

5 dagen geleden