Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kampeerspullen zijn niet aan te slepen'

'Kampeerspullen zijn niet aan te slepen'

VLISSINGEN - Bijna alle spullen waren geleverd en toen brak de coronacrisis uit. “Geen camping kon open en niemand dacht aan vakantie”, vertellen vader en zoon Ko en Bas Mechielsen van Kampeercentrum Mechielsen in Vlissingen. Maar ze bleven positief en staken de schouders eronder. “En nu zijn de kampeerspullen niet aan te slepen.”

Ko en Bas Mechielsen zien in deze coronatijd de kampeerwereld veranderen. “Mensen die al jaren niet meer naar de camping gingen, of er zelfs nog nooit geweest zijn, worden nu wel enthousiast. Dat is leuk.” Ook stijgt de verkoop van relaxstoelen en ligbedden, omdat mensen meer thuis recreëren. 

Creativiteit

“We bleven wel met producten zitten die in het begin van het seizoen voor de seizoenskampeerder belangrijk zijn. En bij het uitbreken van de crisis zijn de 28 onderhoudsbeurten in de werkplaats afgezegd. Dan wordt er creativiteit gevraagd. We gingen voor het onderhoud caravans ophalen en terugbrengen voor klanten die liever niet naar ons toe kwamen. We hebben best wat oudere klanten en sommigen waren bang het virus te krijgen.”

Overleven

Met de drukte in de zaak nu, is het voor het bedrijf afwachten hoe het seizoen zich ontwikkelt. “Het weer is belangrijk, maar ook of er een tweede coronagolf komt. Dat is nu moeilijk te zeggen. Een goed hoogseizoen helpt ons in de strijd, maar het moet nog wel even doordraaien.” Voor Bas Mechielsen, sinds twee jaar mede-eigenaar, is het een pittige tijd als beginnend ondernemer. “Maar als we dit overleven, kunnen we alles aan.”

Meer uit Vlissingen

CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

9 uur geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

10 uur geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

1 dag geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

1 dag geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

1 dag geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

1 dag geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

2 dagen geleden