Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer van Koophandel presenteert Innovatie Top 100

Kamer van Koophandel presenteert Innovatie Top 100

MIDDELBURG - Voor de vijftiende keer heeft de Kamer van Koophandel de landelijke Innovatie Top 100 gepresenteerd. 

De lijst van vernieuwende ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf, die sinds donderdag is in te zien, wordt aangevoerd door het Delftse bedrijf Somnox, dat een slaaprobot ontwikkelde. De top honderd telt drie Zeeuwse ondernemingen. Op plaats tien staat Streetplug, dertigste is H4A Infratechniek en Kingfish Zeeland bekleedt de 58e plek.

De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert jaarlijks de ranglijst met honderd concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest vernieuwende mkb-bedrijf van het land noemen.

Zeeuws

Het initiatief van het Zeeuwse Streetplug is een intelligent ondergronds laadstation dat laadpalen vervangt. H4A Infratechniek vernieuwt met vijftig procent groener asfalt. Kingfish ontwikkelt een duurzaam initiatief voor bedreigde vissoorten.

De lijst is te bekijken via https://www.kvkinnovatietop100.nl.[n]

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Waar Yerseke ook gaat, Liza Lamper is erbij

YERSEKE – Het duurt nog even voordat het daadwerkelijk zo is, maar dit jaar staat voor VV Yerseke in het teken van het 100-jarig jubileum. Feestvieren in coronatijd is niet gemakkelijk, maar terugkijken kan altijd. Samen met ‘superfan’ Liza Lamper, die al meer dan zestig jaar geen wedstrijd heeft gemist.

4 uur geleden
‘Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft’

WEMELDINGE - Bram Vervenne (75) is met dit zachte weer al lekker aan het rondscharrelen in zijn moestuin in Wemeldinge. “Ik maak de tuin klaar om te zaaien door bijvoorbeeld onkruid weg te halen”, vertelt de man die al tientallen jaren een moestuin heeft. “En nog steeds met véél plezier.”Vervenne gebruikt geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid, vertelt hij. “Ik schoffel het allemaal weg. Alles doe ik met de hand. Ik kweek de groenten en het fruit zo natuurlijk mogelijk.” De recente grote temperatuurswisselingen kan de moestuin volgens Vervenne wel hebben. “Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft, tegen het ongedierte bijvoorbeeld.”Vergeten

1 dag geleden
Deelnemers dagbesteding Sequoiahof blijven actief in coronatijd

HANSWEERT - Ondanks de lockdown blijven de deelnemers van dagbesteding Theetuin Sequoiahof niet stilzitten. Bijna iedere dag wordt er gekookt voor Kinderopvang Hooi Hooi en ook kunnen mensen (warme) maaltijden, pizza’s, taarten, belegde baguettes, high tea’s en nog allerlei andere lekkere dingen afhalen in de theetuin, die gelegen is in Vlake. Voor Valentijn maakten de deelnemers doosjes ‘vol liefde’ en nu het voorjaar zijn intrede doet, zijn sommigen van hen weer actief in de tuin.

3 dagen geleden
‘Zelf paasbakjes maken is erg in trek’

BIEZELINGE - Tuincentrum De Keijzer aan de Noordstraat in Biezelinge is tijdens de hele covid-pandemie gewoon open gebleven. Althans de buitenverkoop. Albert en Liesbeth de Keijzer zijn blij dat de winkel binnen nu ook weer open mag. “Voor lentekriebels zijn we te nuchter,” zegt Liesbeth. Zo’n fijne tijd is het nu immers niet. Maar ze is wel blij dat hun tuincentrum nu ook binnen weer open mag voor klanten. Op afspraak weliswaar. “Onze buitenverkoop van planten, bomen en potgrond is gewoon doorgegaan. Mensen liepen het terrein op als de poort open stond. We hebben veel spullen op Facebook gezet. Zo konden onze klanten toch vogelhuisjes, vijverbenodigdheden, tuingereedschappen en plantenpotten kopen. Dan vertelden ze buiten wat ze nog meer wilden hebben en dat gingen we dan binnen ophalen.”Paasbakjes

3 dagen geleden
Brand in zonnepaneel op dak van aanbouw bij woning Westerscheldestraat

KRABBENDIJKE - De brandweer van Krabbendijke en die van Goes zijn vanmiddag uitgerukt voor een woningbrand op de Westerscheldestraat in Krabbendijke.

5 dagen geleden
Maya Kik: ‘Acceptatie is voor mij de sleutel tot geluk’

YERSEKE – Naar aanleiding van de berichtgeving over een voorlopige adoptiestop heeft Maya Kik uit Yerseke besloten haar verhaal naar buiten te brengen. Zij werd veertig jaar geleden geboren in Indonesië en geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Opgroeien in Nederland was niet altijd makkelijk voor Maya. Lang heeft zij geworsteld met een leegte die zij dacht te kunnen vullen met haar familie uit Indonesië die tot op de dag van vandaag onbekend is gebleven.

1 week geleden
Al 7000 Zeeuwen maken gebruik van Regeling Reductie Energie

REIMERSWAAL/KAPELLE - De Regeling Reductie Energie (RRE) is verlengd tot 31 december 2021. Dit geeft nog meer Zeeuwse woningeigenaren de kans om een voucher aan te vragen en de stap te zetten naar duurzamer wonen. Zeeuwse woningeigenaren vragen via de RRE eenvoudig een voucher aan van circa 90 euro voor energiebesparende producten of een persoonlijk energieadvies.

1 week geleden