Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kadaster: ‘Jonge huizenkopers slaan hun slag’

Kadaster: ‘Jonge huizenkopers slaan hun slag’

In januari, februari en maart 2021 ging 61 procent van alle verkochte huizen naar kopers tussen de 18 en 35 jaar. ‘In het eerste kwartaal van 2020 was dat nog geen 45 procent’, laat het Kadaster weten over de eerste cijfers van dit jaar.

35-minners betalen vanaf 1 januari 2021 door een wetswijziging eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. De overheid wil zo starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. 

In december is een tweede verandering doorgevoerd: vanaf 1 april 2021 geldt voor woningen duurder dan 400.000 euro geen vrijstelling meer van de overdrachtsbelasting.

Uitstel

‘De 35-minners stelden eind 2020 de eigendomsoverdracht uit naar het eerste kwartaal van 2021. Dit zorgde ervoor dat 61 procent van alle woningtransacties in dit kwartaal door hen zijn aangekocht.’ Het Kadaster registreerde de eerste 3 maanden van dit jaar opvallend veel woningtransacties boven de 400.000 euro bij de 35-minners. ‘In 2020 kochten zij gemiddeld per maand 1.480 woningen met een koopsom van meer dan 400.000 euro. In het eerste kwartaal van 2021 lag dit maandgemiddelde al veel hoger, op 4.300. Maart spande de kroon met 6.900 woningtransacties. Lang niet al deze 35-minners zijn starters: 39 procent was al woningeigenaar.’

Meer uit Beveland

De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

37 minuten geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

3 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

1 dag geleden
Ira von Harras nieuwe bestuursvoorzitter van Podium 't Beest in Goes

GOES - Vanaf 1 juni 2023 is Goesenaar Ira von Harras de nieuwe bestuursvoorzitter van Podium ’t Beest in Goes. Ira kijkt er enorm naar uit om zich - naast haar baan als directeur van de Zeeuwse Milieufederatie - bij het bestuur van ’t Beest te voegen, het podium waar zij zelf al vanaf jonge leeftijd kennis maakte met concerten en cultuur.

2 dagen geleden