Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinetsleden praten verder over nieuwe coronamaatregelen

Kabinetsleden praten verder over nieuwe coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Bewindspersonen praten maandag weer verder over eventuele nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet worstelt met de vraag hoe de verspreiding van het virus weer beperkt kan worden, zonder dat aangescherpte regels het leven van mensen ingrijpend veranderen. "De rek is eruit in de samenleving", benadrukt het kabinet immers steeds, maar inmiddels moeten verschillende ziekenhuizen planbare behandelingen uitstellen.

Vrijdag werd het kabinet bijgepraat over het nieuwste advies van het Outbreak Management Team, dat donderdag bijeenkwam. Betrokken kabinetsleden kwamen bijeen in het Catshuis, waar allerlei verschillende soorten coronaregels zijn besproken. Het verplichten van 1,5 meter afstand en het invoeren van de coronapas om toegang te krijgen tot de werkvloer, waar burgemeester Hubert Bruls zondag voor pleitte, liggen niet voor de hand.

Voor deze maatregelen is een wetswijziging nodig, wat weken zou duren. Wel kan het houden van 1,5 meter afstand mogelijk een 'dringend advies' worden. Daarnaast moeten mensen straks misschien op meer plekken een coronabewijs laten zien. Ook wordt er gedacht om het advies om zoveel mogelijk thuis te werken weer van stal te halen en worden Nederlanders mogelijk gevraagd om op meer plekken een mondkapje te dragen. Overigens wil het kabinet ook polsen welke regels mogelijk op steun kunnen rekenen in de Tweede Kamer.

Maatregelen die alleen ongevaccineerden raken, zijn voor het kabinet niet langer uitgesloten, maar stuiten vermoedelijk op weerstand in het parlement.

Maandagavond komen de voorzitters van de veiligheidsregio's bijeen over de maatregelen.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden