Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet wil 'iets verzinnen' voor flexwerker tussen wal en schip

Kabinet wil 'iets verzinnen' voor flexwerker tussen wal en schip

DEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) wil flexwerkers tegemoetkomen die door de coronacrisis zonder werk zitten maar net geen beroep kunnen doen op de regelingen die het kabinet in het leven heeft geroepen. Het is "heel ingewikkeld" hier een goede regeling voor op te tuigen, maar de bewindsman wil wel "iets verzinnen" voor deze groep.

Een groot deel van de Tweede Kamer vraagt om extra steun voor flexwerkers die op straat komen te staan ondanks de loonkostenregeling en geen recht hebben op een loongerelateerde WW-uitkering en inkomensondersteuning.

"Dit is een onderwerp waar ik eerlijk gezegd zelf ook buikpijn van heb", zegt Koolmees dinsdag in een debat met de Kamer. Een groot deel van de werknemers heeft overigens wel gewoon recht op WW, nuanceert de bewindsman. Maar er is een groep die tussen wal en schip valt, omdat "er niet een vangnet is dat standaard klaarstaat" voor deze gevallen.

Het blijft lastig om dit soort regelingen op te zetten, benadrukt de minister. Het vraagt voor een deel maatwerk, terwijl de maatregelen van het kabinet, omdat ze in recordsnelheid zijn opgetuigd, juist algemeen en breed zijn. Het moet uitvoerbaar blijven, bijvoorbeeld voor uitkeringsinstantie UWV en gemeenten, zegt Koolmees. "We moeten oppassen dat er niet voor elke groep een aparte regeling komt, want dat kunnen we niet waarmaken."

Meer uit Financieel

AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

54 minuten geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

1 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

3 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

5 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

5 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

7 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

8 uur geleden