Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet teleurgesteld over wegvallen Zweedse overname Tata

Kabinet teleurgesteld over wegvallen Zweedse overname Tata

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is teleurgesteld dat het Zweedse staalbedrijf SSAB toch afziet van een overname van Tata Steel Nederland. Het wegvallen van de overname is vooral een domper omdat het kabinet blij was met de groene ambities van SSAB, terwijl de Zweden juist aangeven dat ze aanliepen tegen de hoge verduurzamingskosten die gepaard zouden gaan met de overname.

Demissionair minister van Economische Zaken Bas van 't Wout noemt het jammer en teleurstellend. "Het was mooi geweest" als Tata was overgenomen door SSAB, geeft de bewindsman toe. "Maar het was niet het enige perspectief natuurlijk".

Het kabinet heeft zelf nog niet van Tata Steel gehoord om welke reden de deal van de baan is. "Ik ga eerst nog even met hen weer in gesprek", zegt Van 't Wout.

Het kabinet heeft in gesprekken met Tata Steel eerder benadrukt dat het vooral belangrijk is zoveel mogelijk banen in Nederland te houden. Daarnaast is de vergroening van de staalsector een belangrijk punt. Het ministerie van Economische Zaken werkt al langer aan plannen om Tata toekomstbestendiger te maken. "Daarmee gaan we gewoon door", zegt Van 't Wout.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

2 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

6 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden