Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet neemt extra maatregelen tegen coronahausse

Kabinet neemt extra maatregelen tegen coronahausse

DEN HAAG (ANP) - Aan het begin van de avond staat opnieuw een coronapersconferentie op de planning. Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen dan bekendmaken welke maatregelen het kabinet heeft genomen om het grote aantal besmettingen terug te dringen. Volgens een betrokkene zal het kabinet eerder op de dag flink wat knopen moeten doorhakken.

Het lijkt het meest waarschijnlijk dat het kabinet meegaat in het advies van het Outbreak Management Team om horeca, niet-essentiële winkels en culturele instellingen om 17.00 uur te laten sluiten. Het onderwijs kan mogelijk openblijven. Maar of er op scholen bijvoorbeeld extra maatregelen worden overwogen om besmettingen daar tegen te gaan, is nog onduidelijk.

Een relatief groot deel van de besmettingen wordt veroorzaakt op scholen, ook omdat kinderen onder de twaalf jaar niet gevaccineerd zijn. In een spoedadvies donderdag zei het OMT dat scholen open moeten blijven. In een eerder advies zeiden de deskundigen al maatregelen voor het onderwijs het liefst te willen "vermijden". Maar er zouden mogelijk wel aanvullende regels op scholen nodig zijn.

8 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 4 dagen geleden
@Tzalnie: Dan moeten er nu toch zo langzamerhand bij u allerlei alarmbellen gaan rinkelen lijkt mij? Ik zeg het: Ze willen niet van het hoge aantal besmettingen en ook niet van corona af. En ze doen ook precies dat wat daar voor nodig is. U kunt geen andere conclusie trekken.
Tzalnie 4 dagen geleden
Snugger Nederland. Dit is gewoon lachwekkend. Daar waar de besmettingen zitten laten we open en waar ze het goed voor elkaar hebben doen we eerder dicht.
wvberend 4 dagen geleden
Die dagen dat de leerraren niet werken niet uitbetalen, kijken wat er dan gebeurt.
bung 87 4 dagen geleden
geel hesje: ik weet dat het stel dwazen in denhaag ALTIJD vieze spelletjes speelt--maar ben te oud--bijna 88-- om me daar nog over op te winden. wel heb ik absoluut geen herhaal geen respect voor die gekken. die zijn alleen uit op macht en niets meer dan dat. met liegen--beloven--bedriegen--vergeten en een smerig lachje kom je heel ver in dit land..
volijke 4 dagen geleden
Dus.... laat ze EERST nog even lekker elkaar besmetten op Black Friday. SLIM GEDAAN KABINET!!
Geel Hesje 4 dagen geleden
@bung87: Ze zijn niet te laf. Ze weten precies wat ze willen. En dat is zoveel mogelijk besmettingen om vervolgens wetten in te kunnen voeren die er anders nooooit doorheen zouden komen. Daar gaat het ze om en om niks anders. Ze geven niet om u niet om mij niet om uw buurman niet om uw kinderen ze geven om helemaal niemand. Dit gaat namelijk allang niet meer over de volksgezondheid maar om het uitrollen van een totalitaire controlestaat. En dat lukt niet als er geen corona meer is dus dat mag van Den Haag absoluut niet verdwijnen. Kijkt u met dat idee even terug in de tijd en u ziet meteen de structuur van alle maatregelen en beslissingen en ingevoerde wetten. Precies volgens plan. Niks laf. Niks dom. Maar tot in detail uitgedacht en uitgevoerd!
bung 87 4 dagen geleden
hahahaaa, maatregelen? hetzelfde als de zogenaamde formatie: waardeloos, en ze zijn te laf om echt in te grijpen. veel bla bla voor de bühne.
Geel Hesje 4 dagen geleden
Leugenaars! Dat er zoveel besmettingen zijn op scholen is omdat kinderen zich logischer wijze niet aan de corona regels houden en dat heeft niks met niet ingespoten zijn te maken. Straks willen ze ook nog kinderen in gaan spuiten met die troep. Dat gaat echt veel te ver he!

Meer uit Binnenland

Ouderen krijgen phishingmails van oplichters over boosterprik

UTRECHT (ANP) - Ouderen in Nederland ontvangen de laatste paar dagen mails van oplichters, die proberen hun bankgegevens in handen te krijgen. In de mail staat dat ouderen verplicht zijn om een boosterprik te halen, en dat ze een afspraak kunnen maken door op een link in de mail te klikken en in te loggen bij hun bank. Die banksite is nagemaakt. Het is niet bekend hoeveel mensen in de oplichtingspoging zijn getrapt.

1 uur geleden
Aanmeldcentrum in Ter Apel nog steeds te vol

DEN HAAG (ANP) - De centrale opvanglocatie voor asielzoekers in Ter Apel is nog steeds te vol. De situatie is niet meer zo nijpend als vorige week, toen er geen plek was voor honderden mensen. Maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft dagelijks nog steeds zo'n honderd plekken te weinig, aldus een woordvoerster dinsdag. Het COA is nog steeds dringend op zoek naar meer opvangplekken.

1 uur geleden
Groep geïsoleerde reizigers uit Zuid-Afrika wil excuses en uitleg

SCHIPHOL (ANP) - Een groep passagiers die vrijdag op Schiphol landde vanuit Zuid-Afrika en daar in isolatie werd geplaatst, wil dat de luchthaven, KLM en de GGD Kennemerland excuses aanbieden en bovenal "een goed antwoord geven op de vraag waarom ze zo slecht georganiseerd zijn". Dat bevestigt Oscar van Overdam, die namens twaalf reizigers alle drie de instanties een brief schreef, na berichtgeving van NH Nieuws.

2 uur geleden
Aidsfonds: kind grootste slachtoffer minder hiv-testen om corona

AMSTERDAM (ANP) - Kinderen wereldwijd zijn tot nu toe het grootste slachtoffer van het minder testen op het hiv-virus door de coronacrisis. Zij hebben vorig jaar veel minder vaak de nodige levensreddende medicijnen gekregen. De jarenlange daling van het aantal kinderen dat overlijdt aan de gevolgen van aids, de ziekte die door hiv wordt veroorzaakt, is daardoor gestopt. Dat meldt het Aidsfonds op basis van nieuwe cijfers van UNAIDS, een onderdeel van de Verenigde Naties dat zich richt op het aanpakken van hiv en aids.

6 uur geleden
Flatgebouw in Helmond ontruimd vanwege brand

HELMOND (ANP) - Een flatgebouw aan de Venuslaan in het Brabantse Helmond is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd vanwege rookontwikkeling door brand in een garagebox. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio telt het gebouw zes bouwlagen en zijn de bewoners van ongeveer 25 appartementen tijdelijk opgevangen in een naastgelegen flat. Twee mensen hebben rook ingeademd en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

9 uur geleden
Dode en gewonde door steekpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In een woning aan de Weteringkade in Den Haag zijn in de nacht van maandag op dinsdag kort na middernacht twee mensen met steekwonden gevonden. Een van de slachtoffers is overleden, meldt de politie. Het andere slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

11 uur geleden
Toerisme in de zomer toegenomen vanwege vakanties in eigen land

DEN HAAG (ANP) - Mensen die vakantie vieren in eigen land hebben afgelopen zomer gezorgd voor een toename van het aantal gasten in Nederlandse hotels en op campings en andere overnachtingsplekken. Daarmee werd de daling van het aantal buitenlandse gasten opgevangen. Maar er zijn nog steeds minder toeristen dan voor de coronapandemie. Dat constateert statistiekbureau CBS.

12 uur geleden