Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet kijkt naar vergoeding vaste lasten van kleine ondernemers

Kabinet kijkt naar vergoeding vaste lasten van kleine ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil met "een open blik" kijken om ook voor kleine ondernemers de vaste lasten te vergoeden, zegt minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) in debat met de Tweede Kamer. Partijen als de PvdA vroegen het kabinet de regeling die er voor ondernemers is te verruimen. De bewindsman vindt dat in principe een goed idee, maar waarschuwt wel voor mogelijke obstakels.

Het kabinet heeft het minimumbedrag al verlaagd dat ondernemers per kwartaal aan vaste lasten, zoals huur en de energierekening, moeten betalen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Eerst was deze subsidieregeling alleen voor bedrijven met zeker 3000 euro aan vaste lasten, dit is nu verlaagd naar 2000 euro per drie maanden. Partijen als de PvdA en D66 denken dat een ondergrens van 1500 euro ervoor kan zorgen dat ook kleinere ondernemers, zoals de buurtwinkel en de nagelsalon, meer steun kunnen krijgen.

Van 't Wout wil kijken of het mogelijk is om de regeling voor deze groep te verruimen. Maar beloven doet hij nog niets, omdat hij eerst wil kijken of het wel kan en of dit niet onbedoeld voor vervelende situaties zorgt voor andere bedrijven. "Het is allemaal vervelende techniek. Ik wil even uitzoeken: heeft het ergens anders effecten die we niet zouden willen? Wat kost het? Dat moeten we ook weten", zegt de bewindsman.

Ook gaat hij navragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de organisatie die de regeling uitvoert, of dit geen problemen oplevert. Van 't Wout waarschuwde in het debat al dat hij mogelijke problemen bij uitvoeringsorganisaties, die allerlei coronaregelingen moeten uitvoeren, serieus wil nemen. De loketten van de overheid zijn al flink overbelast, aldus de bewindsman, en het is onverstandig om daar nog eindeloos nieuwe regelingen aan toe te voegen of wijzigingen door te voeren.

Meer uit Financieel

Personeel autofabriek VDL Nedcar gaat voor de zesde keer staken

BORN (ANP) - Medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen donderdag opnieuw 24 uur het werk neer. Dat hebben de vakbonden aangekondigd, die daarmee een beter sociaal plan willen afdwingen. Het is de zesde door de bonden uitgeroepen stakingsdag inmiddels.

8 minuten geleden
Acceptgiro na 46 jaar dienst niet meer in gebruik

DEN HAAG (ANP) - De acceptgiro is sinds deze donderdag niet meer in gebruik, na 46 jaar dienst te hebben gedaan. Betaaldienstverlener Currence kondigde in november 2021 al het afscheid van de acceptgiro aan. Currence stelde toen dat het aantal gebruikte acceptgiro's te laag is geworden om de betaalmethode nog langer te ondersteunen, terwijl de kosten te hoog zijn.

8 minuten geleden
CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

DEN HAAG (ANP) - De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen. Inmiddels stijgt de omzet in die sector al twee jaar op rij met dubbele cijfers, aldus het CBS.

3 uur geleden
Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiƫle markten kan veroorzaken.

5 uur geleden
Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De ene zaak had betrekking op Ring-videodeurbellen, de andere op de slimme speaker van het bedrijf Alexa.

5 uur geleden
Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

7 uur geleden
Damrak kleurt rood in aanloop naar stemming schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op Beursplein 5 heeft de handelsdag woensdag met een verlies afgesloten. De algehele stemming op de Europese beursvloeren bleef terughoudend. Beleggers zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse Congres de pas gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond zal goedkeuren. Vooral binnen de Amerikaanse Republikeinse partij lijkt het verzet toe te nemen tegen de deal, die naar verwachting vannacht in stemming wordt gebracht.

9 uur geleden