Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet: hoge gasprijs geen reden om meer uit Groningen te halen

Kabinet: hoge gasprijs geen reden om meer uit Groningen te halen

DEN HAAG (ANP) - De hoge gasprijs als gevolg van de schaarste, zal er niet toe leiden dat er toch meer aardgas uit Groningen zal worden gewonnen. Dat zeggen minister Kajsa Ollongren (Wonen) en Stef Blok (Economische Zaken). De optie om de gaswinning op te schroeven "hebben we alleen maar open voor extreem koude winters, en niet voor prijsstijgingen", zegt Ollongren.

Commissaris van de Koning René Paas zei deze week tegen Nieuwsuur dat het ophogen van de winning "schandalig" zou zijn. "Dat is uitgesloten." Ook Ollongren en Blok zeggen resoluut dat de gaskraan niet verder open gaat om de prijs te drukken. "Er is geen reden om bezorgd te zijn", zegt Blok hierover.

De demissionaire bewindsman maakt zich ook geen grote zorgen over de gasvoorraden. Omdat afgelopen winter relatief streng was en het ook in het voorjaar nog even koud bleef, zijn de voorraden beperkt. Maar "de gasopslagen met het type gas dat voor huishoudens wordt gebruikt, zijn behoorlijk gevuld", zegt Blok. De opslag met het type gas dat voor bedrijven wordt gebruikt, is "minder gevuld", aldus de bewindsman.

Bron van zorg

Dat de energierekening voor veel huishoudens bijna onbetaalbaar dreigt te worden door de hoge prijzen, is een grote bron van zorg voor het kabinet. In de ministerraad op vrijdag, maar ook tijdens een extra ingelast beraad op dinsdag, overleggen bewindspersonen over een oplossing.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra wilde vrijdag nog niets kwijt over mogelijke oplossingen. Dat moet eerst binnen het kabinet worden besproken, zei hij.

Meer uit Binnenland

Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

44 minuten geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

2 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

2 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

3 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

4 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

4 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

4 uur geleden