Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jur en Max gaan voor een podiumplek

Jur en Max gaan voor een podiumplek

MIDDELBURG - De broers Jur en Max Wattel uit Middelburg nemen dit jaar deel aan het NK Junior Moto Racing. Dit toernooi bestaat uit acht wedstrijden waarin jonge motorracers de strijd met elkaar aangaan. Na hun eerste krachtmeting in Assen bereiden Jur en Max zich momenteel voor op de tweede race op zaterdag 11 mei in het Brabantse dorp Berghem.

De broers haalden anderhalve week geleden op het parcours in Assen alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten. De elfjarige Jur eindigde in zijn categorie uiteindelijk als dertiende. ''In de laatste bocht strijdend voor plaats vier ging ik helaas onderuit. Ondanks die valpartij ben ik wel tevreden'', vertelt de jongeling, die al vaker deelnam aan een groot toernooi. Zo was Jur vorig jaar de vicekampioen van Nederland in de minibike klasse junior B en eindigde hij op het Europees kampioenschap in Italië als elfde.

Ervaring
Zijn achtjarige broertje reed in Assen voor het eerst op een Nederlands kampioenschap. ''Max heeft pas afgelopen winter besloten om te gaan motorracen. Hij heeft het voor een eerste keer heel goed gedaan, want hij is als zesde in zijn klasse geëindigd. Het NK is voor hem de ideale mogelijkheid om ervaring op te doen'', aldus moeder Daniëlla.

Lifestyle
Bij de familie Wattel draait het thuis alleen maar om motorrace. ''Het is inmiddels een lifestyle. Jur racet al drie jaar en heeft zijn enthousiasme voor de sport weten over te brengen op Max'', zegt vader Abco. ''De jongens zijn allebei ontzettend fanatiek. Deze hobby neemt ook veel tijd in beslag, maar dat hebben ze er graag voor over.'' Jur en Max rijden iedere week op hun motor om hun race skills te verbeteren. De oudste van de twee broers is daarnaast nog tweemaal per week op de atletiekbaan te vinden. Kracht-, conditie- en valtraining staan ook wekelijks op zijn programma. ''Het liefst train ik iedere dag, want ik wil van mijn hobby mijn beroep maken. Ik ga altijd voor de winst als ik aan een race deelneem'', legt Jur uit. ''Het sneller rijden dan je tegenstanders geeft een enorme kick. Dat maakt motorrace zo leuk.''

Podiumplek
Jur en Max zijn vastbesloten om tijdens de aankomende NK-wedstrijd in Berghem en de daaropvolgende races hoge ogen te gooien. ''We gaan allebei voor een podiumplek, want het is leuk om prijzen te winnen.''
Wie meer wil wil weten over Jur en Max Wattel kan kijken op de Facebookpagina's Jur Wattel #46 en Max Wattel #25. Meer informatie over het NK Junior Moto Racing is te vinden op de website www.juniorracing.nl.

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 uur geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

18 uur geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

1 dag geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

1 dag geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

1 dag geleden