Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jumbo gaat reorganiseren, verdwijnen kantoorbanen 'onvermijdelijk'

Jumbo gaat reorganiseren, verdwijnen kantoorbanen 'onvermijdelijk'

VEGHEL (ANP) - Supermarktconcern Jumbo heeft donderdag een reorganisatie aangekondigd, waardoor kantoorbanen verdwijnen. Topman Ton van Veen kan nog niet zeggen om hoeveel banen het gaat, maar dat "het aantal arbeidsplaatsen zal afnemen, is helaas onvermijdelijk". Met de reorganisatie streeft Jumbo naar "een ongecompliceerd, ondernemend en slagvaardig Jumbo-kantoor".

Dat is volgens het supermarktconcern nodig voor de nieuwe strategie. Zo investeert Jumbo naar eigen zeggen in "het verbeteren van de winkelervaring, een beter en duurzamer assortiment en lagere prijzen". Die strategie werkt volgens het bedrijf, maar om deze voort te zetten, is ook een andere manier van werken nodig. Vandaar de reorganisatie. Jumbo, dat een hoofdkantoor heeft in het Brabantse Veghel, meldt in een later stadium hoeveel arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Jumbo meldde begin dit jaar dat de winst steeds meer onder druk stond. Zo had het bedrijf te maken met gestegen inkoopprijzen en hogere kosten voor salarissen, huur en energie. Ook winkeldiefstallen, jaarlijks goed voor ruim 100 miljoen euro aan gemiste omzet, drukten op de resultaten. Die ontwikkelingen leidden vorig jaar tot een winst van ruim 21 miljoen euro, tegenover ruim 80 miljoen euro in 2022.

Om meer klanten aan zich te binden, wilde Jumbo dit jaar verder gaan met prijsverlagingen. Naar eigen zeggen deed het Brabantse familiebedrijf dat in 2023 ook al, bij ruim duizend producten. Met die strategie wil Jumbo marktaandeel terugwinnen op concurrenten.

Meer uit Financieel

Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

43 minuten geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

3 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

6 uur geleden
ECB-bestuurder: inflatieprobleem mag niet doorgaan tot 2026

DUBROVNIK (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) mag niet toestaan dat de inflatie over twee jaar nog boven de 2 procent is, zegt Martins Kazaks, de centralebankpresident van Letland en bestuurslid van de ECB.

21 uur geleden
Scholz hoopt strafheffingen op Chinese auto's te voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de onderhandelingen met Beijing de dreigende strafheffingen van de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's kunnen voorkomen. Scholz heeft de toezegging gekregen dat de gesprekken van de EU met Beijing met dit doel plaatsvinden en beschouwt dit als "de juiste aanpak".

23 uur geleden
Bank: Eras-tour Taylor Swift kan Britse renteverlaging uitstellen

LONDEN (ANP) - De recordbrekende Eras-tour van Taylor Swift kan de Britse economie zo'n boost geven dat een mogelijke renteverlaging in september wordt uitgesteld, zegt investeringsbank TD Securities. In augustus trekken honderdduizenden fans naar Londen om de zangeres tijdens haar laatste optredens in het Verenigd Koninkrijk te zien. Mensen zullen dan veel geld uitgeven, waardoor het voor de Bank of England moeilijker kan worden om de inflatie onder controle te krijgen.

1 dag geleden
Veel meer klokkenluidersmeldingen Boeing na kwaliteitsproblemen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim elf keer zoveel meldingen ontvangen van klokkenluiders over Boeing als in heel 2023, volgens gegevens die de instantie met persbureau Bloomberg heeft gedeeld. De vliegtuigbouwer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de veiligheidsautoriteiten en medewerkers zelf na een reeks productie- en kwaliteitsproblemen bij het bedrijf.

1 dag geleden