Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Juliana van Stolbergschool in Kapelle overtuigt met afvalscheiding

Juliana van Stolbergschool in Kapelle overtuigt met afvalscheiding

KAPELLE - De Juliana van Stolbergschool in Kapelle heeft maandag het keurmerk ‘Afvalvrije School’ feestelijk in ontvangst genomen van stichting Van Afval Naar Grondstof. ‘Het keurmerk is een erkenning voor scholen die zich inzetten voor een duurzame en milieuvriendelijke aanpak van afvalverwerking’, aldus de stichting.

‘De Juliana van Stolbergschool zet zich met toewijding in om een verschil te maken op het gebied van afvalreductie en bewustwording bij zowel leerlingen als medewerkers’, laat de stichting weten. ‘Deze inspanningen hebben geleid tot het behalen van het keurmerk, een prestatie waarop de school trots mag zijn.’

Enthousiast

De stichting reikt het keurmerk uit om scholieren ervan bewust te maken dat afval een waardevolle grondstof is. ‘Een Afvalvrije School produceert zo min mogelijk afval en het afval dat zij produceert weet de school zoveel mogelijk te scheiden. Dit houdt in dat de school zo min mogelijk restafval heeft. Kortom, de school werkt aan afvalscheiding én afvalpreventie. Een Afvalvrije School is niet alleen concreet bezig met het scheiden en verminderen van afval, maar maakt kinderen ook enthousiast voor een beter milieu door middel van gedragsverandering en educatie.

Keurmeester

Een keurmeester van de stichting controleert de school periodiek op onder meer:

- Het ontmoedigen en zo mogelijk vermijden van het gebruik van eenmalige verpakkingen;
- Scheiden van afval;
- Milieumanagement;
- Het werken met een milieuteam/kinderraad;
- Afvalscheiding in bakjes;
- Schoon verzamelen van gescheiden afval.

‘Uitmuntende prestatie’

‘Uiteindelijk levert de beoordeling een totaalscore op en de maximale score is 750. Bij minimaal vijfhonderd punten wordt het keurmerk verleend. Als de school in alle opzichten voldoet aan de gestelde criteria, is de weg vrij voor de uitreiking van het keurmerk. De Juliana van Stolbergschool heeft 690 punten behaald. Dat staat voor het cijfer 9.2 en dat is een uitmuntende prestatie’, complimenteert de stichting de Kapelse basisschool. ‘De Juliana van Stolbergschool toont leiderschap en betrokkenheid bij de toekomst van onze planeet. We zijn verheugd om het keurmerk Afvalvrije School aan haar uit te reiken en hopen dat andere scholen zich laten inspireren door dit voorbeeld. De inzet van scholen voor duurzaamheid is een cruciale stap richting een groenere toekomst.

Meer uit Reimerswaal

Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

5 uur geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

1 dag geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

1 dag geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

2 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

2 dagen geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

3 dagen geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

3 dagen geleden