Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

Wielrennen is voor Julia, Anouk en Elise allang niet alleen een hobby meer. Het drietal is dagelijks met de sport bezig. “We wonen zelfs met ons team in Enschede”, aldus de meiden. Zij worden daar door TalentNED opgeleid om prof te worden. De wedstrijd in Oud-Vossemeer is voor het drietal de eerste van het seizoen. “We vinden het super leuk om hier te zijn. Een mooi begin van het seizoen.” Al geruime tijd is wielrennen een groot onderdeel van het leven van Julia, Elise en Anouk.

“We zijn alle drie rond ons achtste al begonnen met rijden. Geen wedstrijden, maar als hobby. We waren er dus behoorlijk vroeg bij kun je wel zeggen!” De meiden vinden het fijn dat ze hun passie met elkaar kunnen delen. “We stimuleren elkaar heel erg. We zitten ook met schaatsers in ons huis in Enschede. Een echt sporthuis dus! Maar we hebben allemaal, stuk voor stuk, hetzelfde doel: prof worden. We zijn echt heel gemotiveerd in de sport.” Waar het drietal behoorlijk van baalt is dat er steeds meer wedstrijden gecanceld worden. “Dat komt doordat er vaak geen of te weinig politiebegeleiding is; dan kan zo’n wedstrijd niet doorgaan. Het is daarom heel fijn dat in Oud-Vossemeer de vrouwencours wél doorgaat.”

Meer uit Tholen

Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

14 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

16 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

19 uur geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

2 dagen geleden