Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubileumfeest gemeente Kapelle gaat niet door: ‘Balen en niet te rijmen’

Jubileumfeest gemeente Kapelle gaat niet door: ‘Balen en niet te rijmen’

KAPELLE - De gemeente Kapelle stelt haar jubileumfeest, dat oorspronkelijk op zaterdag 11 september zou plaatsvinden, uit vanwege de coronamaatregelen. “Het was de bedoeling om een gezellig feest voor alle inwoners te organiseren. Als we maximaal 750 bezoekers mogen toelaten, moeten we veel inwoners teleurstellen”, laat de Kapelse wethouder Jon Herselman weten. “Dat is balen, want er was al zoveel aan voorbereiding gedaan en er waren al ruim 500 kaarten besteld. Ik vind het ook niet te rijmen met de regels voor publiek in bijvoorbeeld voetbalstadions.” Kapelle hoopt nu dat ze het feest in juli 2022 kan organiseren.

Het feest wordt voor de tweede keer verplaatst. Het stond al voor afgelopen jaar op de agenda, toen de gemeente Kapelle 50 jaar bestond. De coronamaatregelen maakten een groot feest niet mogelijk en daarom besloot de gemeente de jubileumviering naar september 2021 te verplaatsen. Kapelle hoopte dat de coronaregels dan soepeler zouden zijn, maar onlangs werd duidelijk dat er nog steeds restricties gelden. Alleen kleinschalige evenementen zijn, onder voorwaarden, toegestaan. Evenementen buiten, zonder vaste zitplaatsen, kunnen met maximaal 750 bezoekers georganiseerd worden, onder strikte voorwaarden. “Het is spijtig dat we dit besluit moeten nemen, maar het is een noodzakelijke beslissing. De gezondheid van onze inwoners staat voorop.” 

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

6 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden