Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubileum Jaarmarkt Borssele groot succes

Jubileum Jaarmarkt Borssele groot succes

BORSSELE - Afgelopen zaterdag organiseerde Sport Vereniging Borssele hun 25e Jaarmarkt Borssele, en met succes! Het weer was perfect voor een zonnig beeld op het prachtige Plein waar de markt stond opgesteld.

De hele dag was er een constante stroom van bezoekers die het dorp voor de gelegenheid kwamen bezoeken. De concerten van het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland vonden plaats in een bomvolle Catharinakerk. Circa 70 mannenstemmen brachten hun liederen ten gehore. Het vrijwillige brandweerkorps Borssele domonstreerde op spectaculaiere wijze hoe een bekneld slachtoffer uit een auto kan worden bevrijd. Tussendoor demonstreerden de leden van de turngroep van de organiserende vereniging hun kunsten op een lange mat.

Demonstratie ringrijden

Ringrijderijvereniging “Ons Genoegen” uit Wemeldinge verzorgde de hele dag een demonstratie. Voor de jubileumeditie zaten zij allen in Zeeuwse Klederdracht op hun paarden.

Ballonvaart

Een van de hoofdprijzen van de verloting was een ballonvaart. De winnaar hiervan had van tevoren zijn vriendin beloofd haar ten huwelijk te vragen als hij de hoofdprijs zou winnen. We zullen het gaan zien!

Jaarmarkt 2023

De volgende Jaarmarkt Borssele staat gepland op 20 mei 2023 waarvoor de meeste deelnemers zich al hebben aangemeld. Dat beloofd dus weer een mooie markt te worden.

Meer uit Beveland

Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

32 minuten geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

3 uur geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

5 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

1 dag geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

2 dagen geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden