Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubilerende woonwinkel TMC komt in actie voor de horeca

Jubilerende woonwinkel TMC komt in actie voor de horeca

GOES - Het is zo’n voorbeeld van de saamhorigheid waarover je de minister-president en burgemeesters vaak hoort praten in deze crisistijd. De jarige woonwinkel TMC komt met een actie om de horeca te ondersteunen. Iedereen die voor duizend euro iets koopt, krijgt een tegoedbon om bij een restaurant te gaan eten.

TMC bestaat dit jaar 45 jaar. De woonketen met vestigingen in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom was van plan dat te vieren met het realiseren van woondromen voor klanten. Daarvoor lag een budget van maar liefst 45.000 euro klaar.

Wie er eentje won, zou daarna het liefste niet meer naar buiten gaan, beloofde TMC. “We waren er nog niet mee begonnen, de jubileumkrant was net verspreid, of de coronacrisis barstte los”, zegt directeur Jaap Witte. “Onze droom viel in duigen.”

Onzeker

Net als voor alle ondernemers braken er onzekere tijden aan. “We wisten niet wat het voor ons zou betekenen, maar al snel bleek dat onze omzet goed op peil bleef. Deze is misschien wel beter dan vorig jaar, omdat iedereen thuis moest blijven en daar aan de slag ging. Tot nu toe hebben we dus heel veel geluk gehad, maar we weten natuurlijk niet wat dit voor ons in de toekomst betekent.”

Spontaan

De coronacrisis zette de jubileumactie van TMC wel volledig op zijn kop. Bij Witte en zijn werknemers knaagde er sowieso iets dat het bij hen zo goed bleef gaan, terwijl andere ondernemers zwaar werden getroffen. “Het idee om iets te doen voor de horeca, een sector die hard is geraakt, kwam spontaan naar boven. We kennen veel horecaondernemers, eten er regelmatig en er zitten natuurlijk klanten van ons tussen. Het leek ons mooi iets voor deze ondernemers te doen.”

Lijst

Iedereen die bij TMC voor minstens duizend euro iets koopt krijgt een tegoedbon van 75 euro. Zij kunnen deze inleveren bij restaurants die zich bij TMC hebben gemeld. De lijst is al aardig lang en varieert van Auberge De Campveerse Toren in Veere tot lunchcafé De Bult en het chique Codium in Goes tot Bistro Havenzicht in Kamperland. “De actie staat open voor alle ondernemers in de horeca. Het is ons om het even.”

De eigenaren kunnen zich via de website van TMC aanmelden. “Zij krijgen het volledige bedrag van 75 euro terug. We houden niks in.”

Volgens Witte zijn de reacties positief. “De ondernemers vinden het leuk, onze klanten ook, omdat zij een leuke avond erbij krijgen, en wij vinden het fijn dat we in ons jubileumjaar dit kunnen doen. Stel dat we duizend van deze bonnen cadeau kunnen doen. Dan gaat er toch aardig wat geld in de Zeeuwse economie.”

Waardebonnen

De actie loopt tot 31 december van dit jaar. De waardebonnen, die niet geldig zijn in combinatie met andere acties, zijn tot en met 31 december 2023 in te leveren.

Voor meer informatie zie www.tmcwonen.nl.

Meer uit Middelburg

Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

2 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

3 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

4 uur geleden
Basisschool Het Element krijgt modderkeuken van Soroptimisten

MIDDELBURG - Soroptimist club Walcheren heeft voor de kleutergroepen van basisschool Het Element in Middelburg een modderkeuken aangeschaft. Die werd donderdag feestelijk 'geopend'. De keuken is voor een groep grotendeels taalarme kinderen met verschillende culturele achtergronden.

4 uur geleden
Integrale controle bedrijventerreinen gemeente Veere

DOMBURG - Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond op dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. 

4 uur geleden