Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubilerende woonwinkel TMC komt in actie voor de horeca

Jubilerende woonwinkel TMC komt in actie voor de horeca

GOES - Het is zo’n voorbeeld van de saamhorigheid waarover je de minister-president en burgemeesters vaak hoort praten in deze crisistijd. De jarige woonwinkel TMC komt met een actie om de horeca te ondersteunen. Iedereen die voor duizend euro iets koopt, krijgt een tegoedbon om bij een restaurant te gaan eten.

TMC bestaat dit jaar 45 jaar. De woonketen met vestigingen in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom was van plan dat te vieren met het realiseren van woondromen voor klanten. Daarvoor lag een budget van maar liefst 45.000 euro klaar.

Wie er eentje won, zou daarna het liefste niet meer naar buiten gaan, beloofde TMC. “We waren er nog niet mee begonnen, de jubileumkrant was net verspreid, of de coronacrisis barstte los”, zegt directeur Jaap Witte. “Onze droom viel in duigen.”

Onzeker

Net als voor alle ondernemers braken er onzekere tijden aan. “We wisten niet wat het voor ons zou betekenen, maar al snel bleek dat onze omzet goed op peil bleef. Deze is misschien wel beter dan vorig jaar, omdat iedereen thuis moest blijven en daar aan de slag ging. Tot nu toe hebben we dus heel veel geluk gehad, maar we weten natuurlijk niet wat dit voor ons in de toekomst betekent.”

Spontaan

De coronacrisis zette de jubileumactie van TMC wel volledig op zijn kop. Bij Witte en zijn werknemers knaagde er sowieso iets dat het bij hen zo goed bleef gaan, terwijl andere ondernemers zwaar werden getroffen. “Het idee om iets te doen voor de horeca, een sector die hard is geraakt, kwam spontaan naar boven. We kennen veel horecaondernemers, eten er regelmatig en er zitten natuurlijk klanten van ons tussen. Het leek ons mooi iets voor deze ondernemers te doen.”

Lijst

Iedereen die bij TMC voor minstens duizend euro iets koopt krijgt een tegoedbon van 75 euro. Zij kunnen deze inleveren bij restaurants die zich bij TMC hebben gemeld. De lijst is al aardig lang en varieert van Auberge De Campveerse Toren in Veere tot lunchcafé De Bult en het chique Codium in Goes tot Bistro Havenzicht in Kamperland. “De actie staat open voor alle ondernemers in de horeca. Het is ons om het even.”

De eigenaren kunnen zich via de website van TMC aanmelden. “Zij krijgen het volledige bedrag van 75 euro terug. We houden niks in.”

Volgens Witte zijn de reacties positief. “De ondernemers vinden het leuk, onze klanten ook, omdat zij een leuke avond erbij krijgen, en wij vinden het fijn dat we in ons jubileumjaar dit kunnen doen. Stel dat we duizend van deze bonnen cadeau kunnen doen. Dan gaat er toch aardig wat geld in de Zeeuwse economie.”

Waardebonnen

De actie loopt tot 31 december van dit jaar. De waardebonnen, die niet geldig zijn in combinatie met andere acties, zijn tot en met 31 december 2023 in te leveren.

Voor meer informatie zie www.tmcwonen.nl.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

1 dag geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

1 dag geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

1 dag geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

2 dagen geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

2 dagen geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

3 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

3 dagen geleden