Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubilerende stichting Kinder Diabetes brengt lied uit

Jubilerende stichting Kinder Diabetes brengt lied uit

VLISSINGEN - Stichting Kinder Diabetes bestaat tien jaar en heeft, vlak voor Wereld Diabetes Dag op zaterdag 14 november, ‘Zoete bubbel’ uitgebracht. “Het is een lied voor en door ouders van kinderen met diabetes”, vertelt de Vlissingse Martine Rademaker, die de tekst schreef.

Wereld Diabetes Dag en Stichting Kinder Diabetes (SKD) vragen aandacht voor kinderen met diabetes en hun ouders. De SKD vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor kinderen met diabetes type 1 en de impact van deze chronische ziekte. 

Ongemakken

“Diabetes is altijd, dag en nacht, aanwezig”, vertelt Martine Rademaker, moeder van Mik met deze ziekte. “Het veroorzaakt vele fysieke ongemakken, zoals dagelijks meerdere malen insuline moeten spuiten, bloedwaardes meten, veel naalden en nare hypo’s en hypers.” Ook mentaal gezien laat de ziekte zijn sporen na. “Onze kinderen zijn nooit zorgeloos. Bij alles wat je doet, moet je rekening houden met je diabetes. Dat is heftig, voor zowel de kinderen als ouders, want je wilt dat je kind gewoon kind kan zijn.”

Emotioneel

Met de hashtag #nietalleen plaatst de stichting vanaf zaterdag via haar sociale mediakanalen en website wekelijks interviews met herkenbare ervaringsverhalen. Via de website is ook het liedje te beluisteren. Rademaker schreef het ‘in een emotioneel moment na weer een nare situatie rondom diabetes’. Het is gecomponeerd en gezongen door Freek van Daal, vader van dochter Fenne met diabetes type 1. De videoclip, waaraan kinderen met diabetes type 1 hebben meegewerkt, is gemonteerd door Tara Boxman, moeder van dochter Yarah met diabetes type 1.

Buddy

De stichting is in 2010 opgericht door een bevlogen vader van een zoon met diabetes, diens opa, een kinderdiabetesverpleegkundige en een kinderarts. “Inmiddels is SKD een landelijke organisatie met ruim honderd vrijwilligers.” SKD is ontstaan om kinderen met diabetes en hun ouders op sociaal emotioneel vlak te ondersteunen, regionaal activiteiten te organiseren en educatie te bieden. “Ouders kunnen een buddy toegewezen krijgen, om zo met ervaringsgenoten te praten.” Kijk voor meer informatie op www.stichtingkinderdiabetes.nl.

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

2 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

3 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

3 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

3 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

4 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

5 dagen geleden